Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makovec s krémem sypaný ořechy

Hodnocení receptu je 4,6 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

DANILLA

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 986 kJ /
6 689 kcal
Bílkoviny136,26 g
Tuky352,18 g
Vláknina19,60 g
Cholesterol 2,25 g
Sodík 928 mg
Sůl2,72 g
Sacharidy733,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky ušleháme s vodou a cukrem, přidáme mouku smíchanou s mákem a práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Krok 2: Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme. Krok 3: Připravíme si krém - vanilkový pudink s vanilkovým cukrem uvaříme v mléce. Krok 4: Po vychladnutí pudink ušleháme s máslem, podle chuti přidáme cukr. Krok 5: Moučník potřeme krémem. Krok 6: Na pánvi opražíme strouhané vlašské ořechy se dvěma lžícemi cukru a lžící másla. Krok 7: Krém posypeme ořechovým sypáním.

Zveřejněno 23. 5. 2010

Poznámka autorky DANILLA

Místo másla jsem dala kysanou smetanu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ojYY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ojYY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Ze 3/4 dávky na malý plech s víkem.
Lze posypat krokantwm.

2dcl je 200g? zní to asi hloupě ale tohle mě prostě vždycky hrozně v receptech zmate... ;-(

vybusna: nic se
nedeje,v poradku:-)

Zobrazit 3 starší odpovědi

Kenny:tak to musim zkusit i ja:-p

Výborné :-p my sme z mamkou do toho krému ještě tvaroh tak uvidíme jak to dopadne :-)

Danillko, makovec,krém a zkaramelizové oříšky - no to musí být fantastické.:yes::yes: krásná kombinace, vyzkouším:-p

jahůdko nic se nestalo :-))

Pavla M. ID 29503 MINIBAZAR.CZ...FOTO

DANILLO-náhodou jsem teď zabrousila do tvých receptů a je mi trapně, že jsem dnes přidala recept hodně podobný s Tvým;-(. Vždy před přidáním receptů projíždím vyhledávač, ale Tvůj se mi nezobrazil... a nechodím sem každý den, tak mi unikl.Poskládala jsem si jej z několika diskuzí na netu.Např. ty opražené ořechy byla pro mě velká novinka:-! Tak se omlouvám, mazat už ho nemohu, když ho mají někteří uložený. Informovala jsem se už dříve. Aspoň pošlu bodík, protože jsem makovými řezy podarovala i známé a moc chutnaly:-p;-):yes::yes: Škoda, že úvodní fotka je miniatura;-)

:yes:

Tento makovec koluje po weboch, tiež mi prišiel mailom. Nám chutí práve ten nemletý mak - je to úplne iné ako s mletým makom, také chrumkavé, slovom "iné".

holt sto lidí sto chutí :-*

Zkoušela jsem z jiných stránek přesně tento. Celý mák je tam znát. Manžel mák miluje, ale z tohoto nadšený moc nebyl.

:yes::-K

děkuju za upozornění-opraveno!:-))jinak jsem ještě neměla dostatečné množství ořechů tak jsem dala pomleté mandle..:-p

ten nazev me, uprimne receno, celkem vydesil...sladky makovec a s krenem...nastesti jsem kren v receptu nikde nenasla, takze to je zrejme vtipek :-D ale kazdopadne zaujal, bodik si zaslouzi a urcite zkusim (i s nahrazenim masla kysanou smetanou) :-K:yes:

Tématické fráze:
minibazar recepty, mimi bazárek recepty, maková buchta s krémem, minibazar vaření a pečení, minibazar.cz recepty, minibazar.cz, makovec recept, mini bazar recepty, recepty minibazar, recepty makovec, krémový makovec s ořechy, makovec se smetanou, makovec s pudinkem, minibazar, krémový makovec, makovec, makovec s vanilkovým krémem, recept makovec, moucnik makovec s orechy, mini bazárek top recepty cz

Suroviny:
mák, mouka hladká, prášek do pečiva, vejce, voda, cukr, cukr vanilkový, pudink vanilkový, mléko, máslo, ořechy vlašské, cukr, máslo

Přidat fotografie receptu