Vánočka od maminky
Vánočka je symbolem českých Vánoc a tradice, která provoní celý domov. Její jemné, máslové těsto, přináší nejen chuťový požitek, ale i nezaměnitelnou atmosféru sváteční pohody. Upleťte si svou vlastní vánočku a oslavte Vánoce tím nejlepším domácím kynutým pečivem.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 084 kJ / 2 888 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,98 g |
Tuky | 84,15 g |
Vláknina | 16,38 g |
Cholesterol | 231 mg |
Sodík | 1,66 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 463,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na omládek dobře umícháme a necháme kynout 45-60 minut.
Krok 2: Vejce rozklepneme a rozšleháme. Odebereme množství 1 lžíce a přidáme do těsta. Zbytek bude na potření vánočky. Přidáme ostatní suroviny a uhněteme těsto, které necháme 1-1,5 hodiny kynout. V průběhu doby, ho dvakrát promísíme.
Krok 3: Vykynuté těsto prohněteme, rozdělíme na díly a upleteme vánočku - viz odkaz v Poznámce.
Krok 4: Po jejím vykynutí ji opatrně potřeme zbylým vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C, 35-40 minut.
Zveřejněno 22. 6. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vánočka od maminky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4JVk
Moje poznámka
Vánočka od maminky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4JVk
Nejnovější recepty
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 1 hodinou
Malinové "obrázky"
Přidáno před 3 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 7 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno před 21 hodinami
Domácí čokoládový likér
Přidáno před 23 hodinami
Květáková polévka se šunkou a červenou čočkou
Přidáno 20. 12. 2024 13:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 1 hodinou
Základní krémové rizoto
Zizalinka před 2 hodinami
Vepřové nudličky se zeleninou
michaelatomastikova999 před 5 hodinami
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Slavista62 před 6 hodinami
Vosí hnízda
Jiří před 6 hodinami
Punčové řezy
Viera65 před 17 hodinami
Rychlé sádlové housky
magdalenka před 22 hodinami
Houbový kuba
Jarda1972 před 22 hodinami
Polévka z kysaného zelí s houbami
Kajkajak 20. 12. 2024 14:22
Tématické fráze:
čím potřít vánočku,
čím potřít vánočku po upečení,
čím potřít vánočku před pečením,
vánočka z omládku,
fotopostup pletení vánočky,
vánočka recept,
vánočka top recepty,
omladek,
fotopostup vánočka,
vánočka do formy podle maminky,
vánočka jako od maminky,
čím potřít vánočku?,
vanocka z poliše,
vanocka z poliše,
cim potrit mazanec,
kdy potrit vánočku,
top recepty na vánočku,
nedělní vánočka,
vánočka na omládek,
čím potřít vánočky
Suroviny:
voda,
sladěnka,
droždí,
mouka hladká,
máslo,
syrovátka,
cukr,
sůl,
mouka hladká,
kůra citronová,
kardamom,
vejce
Komentáře (17)