Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos se sladkoostrou zázvorovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 004 kJ /
240 kcal
Bílkoviny9,80 g
Tuky5,12 g
Vláknina12,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 34 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy37,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lososa osolíme, vložíme do máslem vymazaného pekáčku a pečeme v maximálně rozehřáté troubě 10 minut.
Zázvor oloupeme a nakrájíme na malinké kostičky, česnek nastrouháme. Krok 2: Do hluboké pánve nasypeme cukr a necháme ho dozlatova zkaramelizovat. Krok 3: Zalijeme octem (kdo má rád, použije jablečný) a poté vývarem. Krok 4: Přidáme marmeládu, česnek a zázvor, prošleháme metlou, přivedeme k varu a zprudka vaříme 15 minut. Krok 5: Omáčku procedíme, osolíme či jinak dochutíme a zahustíme jíškou. Krok 6: Hotového lososa podlijeme omáčkou a posypeme sekaným koprem. Krok 7: Výbornou přílohou je teplý bramborový salát. [uri]http://www.toprecepty.cz/recept/12466-teply-a-stavnaty-bramborovy-salat/[/uri]

Zveřejněno 28. 5. 2010

Poznámka autorky Eliza

Pokrm pochází ze Švédska a recept z Prima vařečky, kde ho realizovala paní provdaná do této země.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YyvA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YyvA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Děkuju, to mě tak těší, když někdo realizuje a ještě napíše, že mu chutnalo...:-K

Výborný recept a opravdu chuť něco extra.Právě jsem ho dodělala.

Děkuju za milé komentáře a jsem zvědavá, jestli někdo realizujete tento recept...;-) Já jsem ho kdysi zkusila uvařit v opojení chutnou švédskou kuchyní, s níž jsem se setkala - jak jinak u nás, než v IKEA - a docela zdomácněl... Ještě mám v zásobě švédskou tresku s omáčkou z krevet, ta je taky moc dobrá a až ji uvařím, přidám recept...:-p

Tak to si fakt taky nepředstavím:-O Zázvor, marmeláda, cukr..:-O Ale líbí se mi to!!:yes:

Že tu nemám rybičku, hned bych se do toho pustila :-p:yes:

Výborné a inspirativní !!!:-K

opravdu,hodně zajímavá kombinace a přitom časově nenáročné:-))zaslouží si bod:yes::yes:

Bibi, díky :-). U nás to moc chutná, je to taková docela slavnostní, nevšední chuť. Prostě typicky švédské jídlo, losos, kopr, zázvor, česnek, to celé dosladka.;-)

Nó, Elí to je teda kombinace hodná vyzkoušení. Když čtu ingredience, myslela bych si, že to musí být sladké, ale asi se mýlím, prostě si tu chuť neumím představit a protože je to hodně zvláštní, dávám ti 1.boda:yes:

Tématické fráze:
losos recept, losos se zázvorem, losos ikea, ikea losos, recept losos ikea, losos s omackou, losos ala ikea, jak se dela losos, švédský losos, losos meruňkovou omáčka, ikea losos recept, losos omáčka ikea, losos recepty, losos v zázvorové omáčce, omáčka ikea na lososa, ikea losos se zeleninou, ikea recepty losos, losos se zázorovou omackou, losos ikea recepty, slevy v ikea - losos

Suroviny:
losos, máslo, cukr, ocet, zázvor čerstvý, česnek, marmeláda meruňková, vývar, jíška, sůl, kopr

Přidat fotografie receptu