Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Oříškovočokoládová bábovka

Oříškovo-čokoládová bábovka je vláčná a bohatě voňavá po oříšcích a kvalitní čokoládě, která ji dělá neodolatelnou. Je skvělá k odpolední kávě nebo čaji, na snídani nebo ke svačince.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 368 kJ /
4 629 kcal
Bílkoviny90,15 g
Tuky234,30 g
Vláknina16,25 g
Cholesterol 1,31 g
Sodík 1,03 g
Sůl3,01 g
Sacharidy531,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 170 °C. Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Krok 2: Z vajec oddělíme žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a na chvíli odložíme. Heru, žloutky a cukr utřeme do pěny. Krok 3: Do žloutkové směsi postupně přidáváme vlažné mléko, strouhané oříšky se strouhanou čokoládou, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec zlehka vmícháme do těsta sníh z bílků. Krok 4: Těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy, vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme asi 45 minut.

TIP: Jak vyklopit bábovku, které se nechce z formy

Zveřejněno 9. 10. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RMV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RMV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

:yes:

hradska: Děkuji, jsem opravdu moc ráda, že chutnala. S ovocnou šťávou jsem ji ale ještě nedělala:-));-):-K

Byla moc dobra! Nemeli jsme mleko, tak jsem ho nahradila ovocnou stavou :) Dobrutka!

Jahůdko, já nejvíc peču s Herou. Máslo vynechávám skrz cholesterolu, takže musím:-(

Moc pěkná bábovka a z 5 vajec bude hezky vysoká:-p Já dělám ořechovou jen olejovku, takže tuto musím také vyzkoušet, ale s máslem. Heru nemám v lásce:-S:-):-K:yes:

Jani, já tady taky přehlédla už plno věcí. :-)) Tuto bábovku už dělávám léta a je u nás oblíbená.

:-O zase jsem ji ještě neviděla!!:yes:

Tématické fráze:
výborná jablková bábovka s čokoládou, bábovk, babovka z cizrny, čokoládovo ořechová bábovka, šlehačková bábovka apetit, bábovka s banány a s čokoládou, oříškovo-čokoládová bábovka, vanilková bábovka, bábovka s čokoládovou náplní, oříšková bábovka, máslová bábovka, bábovka ořechová s hérou, recept na babovk, babicovy dobroty višňová bábovka, oříškovo šlehačková bábovka, kakaová bábovka s oříšky, ořechová bábovka s čokoládou, luxusní oříšková bábovka, bábovka z 5 vajec, oříškovo banánová bábovka

Suroviny:
tuk hera, cukr moučkový, cukr vanilkový, vejce, mouka polohrubá, prášek do pečiva, ořechy lískové, čokoláda na vaření, mléko, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu