Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Loupáčky s medem

Hodnocení receptu je 5,0 (45×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ercicka ercicka

Snadný

Suroviny pro 12

12

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 898 kJ /
2 844 kcal
Bílkoviny83,12 g
Tuky45,29 g
Vláknina26,12 g
Cholesterol 444 mg
Sodík 200 mg
Sůl0,46 g
Sacharidy512,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Postup: PL su polievkove lyzice. Mam lyzice z viacerych suprav, pouzivam strednu velkost a naberiem kopcom. Z tukov pouzivam len prirodne tuky, cize maslo, mast alebo olej, ziadny margarin. Krok 2: Do pekarne dame suroviny v tomto poradi, ak je drozdie mrazene, vlozime ho priamo do mlieka. Nastavime program cesto. Asi po 45 minutach cesto skontrolujeme, moze byt trochu redsie, az kasovite, potom prisypeme muku a davame pozor na hustotu. Krok 3: Prisypame pomaly po lyziciach (obycajne staci 1-2PL). Vzdy dalsiu lyzicu prisypeme az po uplnom zahneteni vsetkej muky. Konzistencia ma byt taka, ze sa cesto nebude delit na dva kusy, nebude sa lepit na steny pekarne a po zatlaceni prstom musi byt mäkucke a nelepi sa na prst. Krok 4: Po skonceni programu cesto vyberieme na pomucenu dosku, rozdelime na 12 kusov. Cesto dalej spracovavame podla jeho kvality, ak je "akurat", tak uz nepodsypavame. Kazdy kusok prehnetieme a ukladame na pomucenu dosku na chvilku oddychnut, cca. 5-10 min. Zvycajne ked skoncim s hnetenim posledneho kusa, zacinam so samotnym motanim lupaciek. Krok 5: Pozor, placky sa pri valkani mozu trochu lepit na dosku, lepsie sa s nimi tak pracuje. Ak si podsypete, bude sa vam zle motat. Kazdy zamotany kus este trochu posulame po doske, aby sa pekne vytvarovali do spravneho tvaru. Krok 6: Hned po jednom ukladame na plech vylozeny papierom na pecenie, alebo nejakou inou podlozkou (plech takmer nikdy nemastim, pretoze sa mi este nikdy nepodarilo upecene rozky z neho zlozit bez urazu). Mozeme ich aj zahnut, ale potom sa zmesti menej kusov na plech. Krok 7: Po vytvarovani lupaciek nechame kysnut zakryte na plechu este asi 40 min. Potrieme rozslahanym vajickom a upecieme vo vyhriatej rure na 180-190°C, 15-20 min. Lupacky mozeme plnit nutelou alebo pudingom, alebo inou plnkou.

Zveřejněno 14. 1. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Loupáčky s medem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r8xw

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Loupáčky s medem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r8xw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (64)

:yes::yes::yes:

vybusna: rozteky mas krasne, skusim ich aj ja naplnit :yes: a btw. viem aj strikovat, sit a dokonca uz aj hackovat :-)) a este som si vsimla, ze mas take denko ako ja :-*

Robila som z polovicnej davky a plnila tvarohovo-jablkovou naplnou s opitymi hrozienkami. Miesila som v rukach a muku som nekombinovala, dala som len hladku. Nemala som zive drozdie, dala som susene a v poho. S cestom sa pracovalo bajecne a dovolilo mi nalozit dost velky kus plnky.
Ercicka vdaka za recept a ak mas chut prid sa pozriet
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3978

:-p;-):-K +41:yes:

Veronika.Hrozna:

Jackie79:

v recepte na tuku az tak nezalezi, davam ho od oka, ale keby som to mala uviest presnejsie, tak moze byt 2-3 lyzice rozpusteneho tuku. Ale rozpusteny nedavam, naberiem jednu lyzicu prepusteneho masla kopcom, oleja by som dala 3PL. Ak pridavate muku, tak pomaly, treba sledovat hustotu cesta... recept som upravila, dufam, ze pomoze.

Veronika.Hrozna:Nejspíš jsou myšleny dvě polévkové lžíce rozpuštěného tuku....

Právě jsem zadělala na těsto a čekám až nakyne a hurá na loupáčky.Jsem zvědavá jak se mi povedou,přidávám další jubilejní 40bod:yes::yes::yes::yes:

Mně se vubec nezdařily,vzniklo mi velmi řídké těsto ,které jsem neuměla zpracovat a pak jsem přidala mouku a zase byly velmi tvrdé. Zadělávala jsem robotem a přidala jsem víc cukru !
Prostě nevyšlo to ! Dělala jsem jenom z hladké mouky. Možná že by bylo dobré, kdyby autorka byla tak laskava ,a napsala kolik tuku tedy váhu těch cca 2 lžic.Ono se to nějak nedá ten tuk tak přesné ukrojit, a nebo jsou to dvě lžíce již rozpuštěného tuku ? :-(

Do těsta jsem přidala nasekané ořechy a 8 dkg mletého cukru. Jsou dobré.:yes: Posílám bodík a foto:-K:yes:...+1

Tak včera jsem dělala loupáčky. A musím říct že je to BOMBÁÁÁ.:yes: Neměla jsem sice špaldovou mouku ani citronovou kůru ale dala jsem 500g hladké mouky a nastrouhala jsem kůru ze dvou mandarinek. Po upečení ještě potřela teplé loupáčky máslem aby zůstali vláčné. Teď už do obchodu nemusím a budu dělat loupáčky doma. Dávám další bodík a přidávám fotečky

včera jsem dělala znovu, tentokrát jsme zapomněla na citronovou kůru a trošičku tam chybělo,ale i tak byly skvělé a když jsem je vzala do práce,zmizely kosmickou rychlostí

jsou úplně bez chuti - chybí cukr.pokud se nenaplní,
tak nic moc:-S

vynikající recept, včera jsem dělala,loupáčky jsou úžasné..tedy spíš první plech,druhej se mi kapku přismahl:-)ale i ten se jí....určitě budu opakovat, jsou snadné a hlavně strašně dobré

blabol.jachym: tak ja sa priznam, ze bez pekarne som to neskusala, ale postup teoreticky ovladam z povodneho mnozstva si odlejes trochu mlieka, zoberies trosku muky, asi 1PL a rozdrobis do toho drozdie, vsetko by malo byt izbovej teploty a nechas urobit kvasok. potom vsetko zmiesas s ostatnymi surovinami bud kuchynskym robotom, alebo rucne a nechas asi 3/4 hodiny kysnut. dalsi postup je rovnaky. dufam, ze sa podaria :yes:

Nemáme doma domácí pekárnu,doufám,že mi řekneš postup BEZ domácí pekárny:-),ale vypadá to exklusivně:-p:-);-)

Mrkla jsem na fotky u receptu a máte všichni moc hezky napečeno:yes: Eri, každého potěší, když se RCP využívá, daří se a hlavně chutná.;-):yes:

baby, ani neviete ako som rada, ze robite moje lupacky a ze vam chutia!!! Super! a dakujem za fotky!!!!!
:-K:-K:-K

loupáčky jsou super :-p dávám bodíka :yes:+28 a s dovolením pár foteček

zuzanecka101286: jasne, oni sa pecu v rure a cesto mozes robit rucne, ako si zvyknuta :yes:

ahojky holky mám dotaz, nemám doma pekárnu, můžu je upéct normálně ručně?. tak že bych napřed udělala kvásek a smíchala ho pak s ostatníma surovinama..?

Holky zkusím to s těma kvasnicama:-K

Holky zkusím to s těma kvasnicama:-K

a tiez ako Betyna si cerstve drozdie rozdelim na tretinky alebo na stvrtiny a tak ho mrazim

Reny2, ako keby som pocula mojho manzela :-D, ten mi tiez stale tvrdil, ze ani zitny kvasok mi nemoze prezit dlhsie ako 2 tyzdne a neexistuje, aby kvasnice prezili mrazak, pretoze kazda bunka obsahuje vodu, ktora pri zmrazeni zväcsi svoj objem a potom praskne, teda sa znici... ja mrazenie drozdia pouzivam uz velmi dlho, pouzivala ho aj moja mama a ver mi, ze som nezbadala rozdiel medzi cerstvym a mrazenym drozdim :yes::yes::yes: mrazene funguju prefektne a so zitnym kvaskom len zacinam, mam ho uz dva mesiace, ale poznam baby, ktore ho maju cez rok :yes::yes::yes:

droždí jsem začala původně mrazit z toho důvodu, že jsem dlouho bydlela na nově vznikajícím sídlišti, kde nebyl ani obchod...

Reny2 nemáš pravdu - je mi 53 let a celou dobu, co samostatně vařím, používám mražené droždí - ostatně na magazínu Dáma v diskuzi Domácí pekárna to tak dělá hodně děvčat. Já osobně si kostičky rozdělím na čtvrtiny a zmrazím a tak mám připravené jednotlivé dávky, některá děvčata kupují celou velkou kostku v Makru rozřežou nití a mrazí v krabičce - netřeba ani jednotlivé kostičky balit zvlášť, neslepí se.

Eriko,loupaky vypadaji baaajo,med my muzem takze urcite vyzkousim...jen mam jednu pripominku...v receptu uvadis,ze... "ak je drozdie mrazene, vlozime ho priamo do mlieka..." ale to je naprosty nesmysl...drozdi obsahuje kvasinky,ktere se mrazem znici a tudiz ztraci moznost nakvasit testo....pokud tedy nemas drozdi cerstve mej alespon to susene...;-)

Tak tady ty loupáčky děláme často,někdy vynechám špaldovou mouku a potírám medem s vodou:-p:yes:

Jsou moc dobré,:-K díky té špaldové mouce pěkně vláčné:-D:-))

super určitě vyzkouším + bodík:-p;-):-K

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
loupáčky, loupáček, recepty s medem, recept na loupáček, recept na loupacky, loupáky s medem, loupacky recept, recept s medem, pečení s medem, recept loupacky, recepty na loupáčky, babicovy dobroty recepty 9.1.2010, recepty loupáček, domácí loupáčky, vynikající loupáčky, pravé loupáčky, jak motat loupacky, loupáčky podle petry, loupacek recept, co s medem

Suroviny:
mléko, žloutek, med, tuk, esence vanilková, kůra citronová, mouka hladká, mouka špaldová hrubá, droždí

Přidat fotografie receptu