Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 49 784 kJ / 11 899 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,25 g |
| Tuky | 176,78 g |
| Vláknina | 22,60 g |
| Cholesterol | 1,11 g |
| Sodík | 1,34 g |
| Sůl | 1,23 g |
| Sacharidy | 2 497,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kruhovou dortovou formu s odnímatelným dnem vymastěte a dno vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 160°C, horkovzdušnou na 140°C. Čokoládu nalámejte do kastrůlku, přidejte máslo a kávu, rozpuštěnou ve 120 ml vroucí vody. Prohřívejte, až se čokoláda a máslo rozpustí, ale nezahřívejte příliš (já jsem použil vodní lázeň).
Krok 2: Mezitím promíchejte v míse mouku, prášek, sodu, cukr a kakao tak, aby ve směsi nebyly žádné žmolky. V jiné misce smíchejte vejce s podmáslím.
Krok 3: Rozpuštěnou čokoládu a vaječnou směs promíchejte s moukou, aby vznikla hladká, polotekutá směs. Vlijte do formy a pečte zhruba hodinu a půl. Do středu korpusu vpíchněte špejli; neulpí-li na ní vlhké drobečky, je upečeno. Praskliny na povrchu nevadí –zakryje je poleva. Korpus nechte vychladnout (trochu klesne), vyklopte na drátěnou podložku a sejměte formu.
Krok 4: Vychladlý korpus podélně rozřízněte. Čokoládu na polevu dejte do misky. V kastrůlku zahřejte smetanu s cukrem k bodu varu, přelijte přes čokoládu a promíchejte dohladka. Trochou polevy spojte díly korpusu, zbytkem dort přelijte a po stranách polevu uhlaďte širokým nožem.
Krok 5: Ozdobte nastrouhanou čokoládou nebo hoblinkami, nakrouhanými z chladného kousku čokolády škrabkou na zeleninu. V chladu vydrží dort vláčný a šťavnatý tři až čtyři dny.
Zveřejněno 4. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejlepší čokoládový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E0xY
Moje poznámka
Nejlepší čokoládový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E0xY
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 9 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 9 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 9 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 9 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 10 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 11 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 11 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 12 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 12 hodinami
Tématické fráze:
čokoládový dort recept kvalitní,
čokoládový dort apetit,
recept na čokoládový dort harlekýn,
cokoladovy dort od markety,
čokoládový dort recept,
nejlepší korpus na dort,
čokoládový korpus na dort recept,
cokoladove dorty recepty,
čokoládový dort,
apetit recepty na čokoládový dort,
apetit recepty,
jednoduchý čokoládový dort,
recepty na čokoladovy dorty,
čokoládové dorty harlekýn,
hutný čokoládový dort,
čokoladovi dort,
apetit čokoladovy dort,
apetit-nejlepsí čokoládový dort,
čokoládový dort jednoduchý,
čokoládový dort recepty
Suroviny:
čokoláda tmavá,
máslo,
káva instantní,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
soda jedlá,
cukr,
cukr krupice,
kakao holandské,
vejce,
podmáslí,
čokoláda,
čokoláda tmavá,
smetana ke šlehání,
cukr krupice
Komentáře (14)