Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Americké tousty

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veroly

Snadný

Suroviny

Porce: 1 osoba

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 317 kJ /
315 kcal
Bílkoviny20,76 g
Tuky15,92 g
Vláknina1,40 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 439 mg
Sůl1,02 g
Sacharidy21,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozmícháme vajíčka s trochou smetany nebo mléka, osolíme opepříme, přidáme kari a papriku. Tousty z obou stran obalíme ve vajíčku, případně necháme nasáknout pár minut a pak osmažíme z obou stran na oleji. Krok 2: Je možné poklást plátky sýra ještě na pánvičce, aby se sýr roztekl.

Zveřejněno 9. 6. 2010

Poznámka autorky Veroly

Dělala jsem tousty na svačinu, tak jsem je nechala vychladnout, pak potřela kečupem, naplnila šunkou a sýrem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Americké tousty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q6AL

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Americké tousty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q6AL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

V Americe i ve Francii je to porad french toast, neb si ho opravdu vymysleli Americane a nazev je dany podle francouzskeho chleba, ktery rychle ztvrdnul a nebyl jinak pouzitelny, nez protahnout ho ve vejci s mlekem a osmazit. Tenkrat chleba i pro Americany byla velka vzacnost. Takze teoreticky je to french toast, ale puvodem je z Ameriky. Urcite se dela jak na sladko, tak na slano, to je absolutni jistota, neb jsem jedla oboji a tento od Veroly mi pripada velice dobre ochuceny. Dodam, ze v Americe se primo prodava chleb na french toast, ale neni to ten, co se jmenuje "americky toustovy chleba", je uplne jiny, ale to je fuk. Ten americky strukturou pripomina francouzskou bagetu.

Velmi dobré.. :) Není co dodat ;):yes:

jestli se ale nepletu tak právě French toast se dělají na sladko, takže ať tenhle nazveme jakkoliv, tak francouzský toast je něco uplne jiného. Tomuhle my u nás říkáme prostě Chleba ve vajíčku a basta!:D

Souhlasim s drobkem , tady se tomu rika French toast , at se tomu rika jak kdo chce je to opravdu dobre. Nikdy jsem nechtela verit, ze chleba ve vajicku na sladko je dobry, ale pak jsme toho zblajzli plny talir. Je to tak jednoduche, ze to udela i americanka navsteve k snidani.:-p

Achile Gregor ve své knížce Muž v zástěře nazval tuto jednoduchou dobrotu hezky česky - OPEČÁNKY:-D:-D:-D:yes:

:-D já to dělávám i s rohlíkem, taky je to dobré! +1(5) :yes:

tak toto jídlo podle vnoúčat nazvané papůůůů bych mohla dělat každý den:-K

Veroly, klídek, vždycky se někdo najde;-):yes::yes:

Taky si myslím, že kvůli receptům nemá smysl nějaký dohadování, ale co už. Někdo se tím třeba baví :-) Ale abych vysvětlila pravý důvod proč americký toust.
1. je to z amerického toustového chleba, který je nejen tak nazvaný, ale je jiný, než náš český (chutí i velikostí). Takže prostě podle názvu
2. v jedné rodině, která bydlela několik let v Kanadě se tomu jinak, než americké tousty neřekne a je jedno, jestli je to z chleba, toustu nebo rohlíku, či dokonce z pletýnky a dalšího jinýho pečiva. Nevím proč, je mi to srdečně jedno, asi se jim to tak líbí a pokud se to někomu nelíbí, tak ať si nebudu říkat co, ale nazve tento recept klidně české tousty. Vždyť je to naprosto jedno. Dávám sem recpety na inspiraci a ne proto, aby někdo kritizival můj název. A nevím proč mám pocit, že většinou neregistrrovaní kritizují nejvíc. Ale třeba se pletu, ale hádat se rozhodně odmítám. Já si půjčuji recepty jiných a nabízím ty svoje. Kdo chce, ať je zkusí, kdo ne, tak ať si dělá, co uzná za vhodný.

Velice zajímavé, v Americe se to jmenuje Francouzský toast. Jakpak se to asi jmenuje ve Francii?:-))

Ženy, ještě si roztrhejte občanky - kvůli ňákýmu chlebu ve vajíčku :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Magdalénko, můj komentář si vůbec nepochopila. :-( Tady nejde o dokazování, kdo jaký název slyšel a zná. Můj komentář naznačoval něco jiného, než na cos reagovala ty.:-S

Ne, že bych to neznala, ale moc jsi mě inspirovala tou studenou verzí... Udělám dceři hned na zítřejší svačinu do školy. Připadá mi, že jí dávám každou chvíli to samé (pečivo s něčím a zelenina nebo jogurt), tak tohle bude pěkná a chutná změna :yes: :-).

Zdena (neregistrovaný/á), ja som kdesi zachytila na tento chleba vo vajci aj názov "francúzsky toust"...čo ty na to?;-)

Proč právě Americké tousty? Proč to nemohou být tousty České, nebo jenom tousty ve vajíčku? Je to jídlo, které snad zná každá česká domácnost. My Češi se pořád po někom opičíme. Někdy to bylo samé ruské a teď americké. Za české názvy jako kdybychom se styděli.

Načíst další komentáře (2)

Tématické fráze:
tousty, tousty na sladko, americky toast, tousty ve vajičku, toust, francouzský toust, french toast recept, toust na sladko, tousty recepty, americke toasty, toasty na sladko, americký toustový chléb, francouzské tousty, toast ve vajicku, obalovane tousty, toasty ve vajíčku, americky predkrm, achile gregor, toust s vajíčkem, obalovaný chleba ve vajíčku se šunkou a sýrem

Suroviny:
chléb toustový, vejce, smetana 12%, sůl, pepř, koření kari, paprika sušená sladká, olej

Přidat fotografie receptu