Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 087 kJ / 499 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,02 g |
| Tuky | 2,81 g |
| Vláknina | 16,05 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 25 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 103,80 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 6. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Třešně+agar+banán = naprosto zdravý džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6jVN
Moje poznámka
Třešně+agar+banán = naprosto zdravý džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6jVN
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 5 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 5 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 5 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 5 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 9 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 1 hodinou
Vajíčka z trouby
Sahula před 2 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 2 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 2 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 3 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 3 hodinami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 4 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 4 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 5 hodinami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 6 hodinami
Tématické fráze:
agar,
agar agar recepty,
agar recepty,
agar na marmelády,
agar agar recept,
co je agar,
jak pouzit agar,
co je to agar,
agar agar,
agar marmeláda,
třešně recepty,
příprava agaru,
agar recept,
jak uvařit agar,
recept agar,
agar na marmeládu,
agar agar marmeláda,
agar.z,
agar mletý,
marmeláda z agaru
Komentáře (11)
Agar netuhne?
Agar používám akorát na glazování a na zalévání ovoce na dezertech
Ztuhlé agarové želé (zbytky) bez příměsí lze po ohřátí znovu použít
Ale:
V cukrařině se traduje, že agar OCHUCENÝ (kyselina citronová, sirup, kompotová šťáva) 1x použitý, po dalším znovuohřátí už znovu neželíruje
A ještě jedna adresa na popis marmelád s agarem - jedná se jen o popis výrobků, nikoliv pracovní postup:
http://eshop.koldokol.cz/kategorie/biolada-bio-dze...
https://cs.wikipedia.org/wiki/Agar
http://clanky.vareni.cz/zavrhnete-zelatinu-kupte-s...
Píše se zde:
Nejprve musíme nechat agar jako klasickou želatinu nabobtnat ve studené vodě a poté přivést k varu. Hned poté ztlumíme oheň a vaříme už jen velmi mírně po dobu asi dvou minut. Agar tuhne při 30°C a pevné konzistence postupně dosáhne už při pokojové teplotě.