Den něčeho smaženého
Šťavnatý řízek, křupavý dozlatova usmažený bramborák, růžičky květáku v trojobalu, nebo česká klasika – smažák. Smažit se dá téměř vše, na co člověk… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šťavnatý řízek, křupavý dozlatova usmažený bramborák, růžičky květáku v trojobalu, nebo česká klasika – smažák. Smažit se dá téměř vše, na co člověk… Číst dál
Jak už to často bývá, ty nejlepší věci vznikají náhodou nebo nedopatřením. Jinak tomu nebylo ani v tomto případě. Psal se rok 1832, kníže Metternich… Číst dál
Gazpacho nepochybně patří k tradičním španělským pokrmům, proto ho dnes můžeme vidět v mnoha různých podobách. Klasická a nejznámější je studená… Číst dál
První mikrovlnná trouba byla vyvinuta v USA již koncem 40. let dvacátého století, ale domů by ji chtěla málokterá hospodyňka – vážila totiž 340… Číst dál
Na Mikuláše můžeme děti obdarovat různými sladkostmi, ale i ovocem. Obzvlášť potěší vlastnoručně pečené postavičky Mikulášů, čertů či andělů. Můžete… Číst dál
Cukrovou vatu v dnešní podobě známe teprve od konce 19. století. Vyrábí se za pomoci speciálního přístroje, ve kterém se cukr při vysoké teplotě… Číst dál
Brownies poprvé upekl v roce 1893 chicagský cukrář na přání majitelky hotelu, ve kterém byl zaměstnán. Od té doby se receptura brownies již trochu… Číst dál
Říká se – denní chléb, ale “pečivo” není pouze chleba. Lidé mají mlsné jazyky a neustále vymýšlejí nové chuťové kombinace i tvary, a proto můžeme v… Číst dál
Světlý ležák je nejvíce konzumovaným a nejlépe komerčně dostupným druhem piva na světě. Vyrábí se spodním kvašením v otevřené kvasné kádi při nízkých… Číst dál
Bagely (čteme “bejgly”) se začaly péct už okolo roku 1610 v židovské komunitě v Polsku. Těsto z pšeničné mouky je podobné rohlíkovému, je však… Číst dál
Perníkové chaloupky pečeme a zdobíme nejčastěji v předvánočním čase, “zasněžené” bohatou vrstvou bílkového sněhu, s mřížkami na oknech a krápníky,… Číst dál
Jak na chilli con carne: Texaské jídlo z masa, papriček a čokolády vás nadchne!
Vítěz Peče celá země Vojtěch svůj styl nezmění: Obyčejné buchty ode mě nečekejte, těch je na internetu dost, říká
Jak na nakládaný hermelín? Aby se sýr nezkazil, je potřeba správně zacházet se sklenicí, s kořením i s olejem