Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Významné dny – neděle, 6. dubna 2025

Následující významné dny

Den burrita Národní den

Den burrita

pondělí, 7. dubna 2025

Mexická kuchyně je známá svou barevností, exotickými chuťovými kombinacemi a množstvím voňavého místního koření. To vše se spojuje i v tomto… Číst dál

Den piva Národní den

Den piva

pondělí, 7. dubna 2025

Jako Češi patříme k hrdému národu pivařů a to právem, české pivo se totiž řadí mezi nejchutnější piva na světě a každoročně se u nás vypije 135 litrů… Číst dál

Den pendreků Národní den

Den pendreků

sobota, 12. dubna 2025

Pendrek je cukrovinka, která obsahuje extrakt z lékořice. Lékořice je rostlina, která kvete v létě fialovými květy a důležitý je její kořen. Kořen se… Číst dál

Den šunky Národní den

Den šunky

úterý, 15. dubna 2025

Šunka je masný výrobek, který se připravuje dušením, uzením nebo sušením masa, jenž obsahuje méně vody a jemná vlákna. Typická pro českou kuchyni je… Číst dál

Škaredá středa Svátek

Škaredá středa

středa, 16. dubna 2025

Škaredou středu známe také pod označením Sazometná nebo Smetná, což souvisí s vymetáním sazí z komínů. Právě v tento den totiž tradičně probíhal… Číst dál

Den vejce Benedikt Národní den

Den vejce Benedikt

středa, 16. dubna 2025

Pokud si v restauraci dnes objednáte vejce Benedikt, čeká vás příjemné chuťové překvapení. Pokrm se skládá ze ztraceného (pošírovaného, zastřeného)… Číst dál

Zelený čtvrtek Svátek

Zelený čtvrtek

čtvrtek, 17. dubna 2025

Samotný název pro tento velikonoční den vznikl pravděpodobně zkomolením původního německého názvu Greinendonnerstag (Lkavý čtvrtek) na Grünner… Číst dál

Den sýrových koulí Národní den

Den sýrových koulí

čtvrtek, 17. dubna 2025

Sýr je mléčný výrobek, který je známý již skoro 8000 let. Při jeho přípravě se používá savčí mléko (např. kravské, ovčí, kozí i buvolí nebo velbloudí… Číst dál

Marie