Bílá sobota
Na Bílou sobotu neplatí taková omezení jako v předchozích dnech. Hlavně by se měla pozornost soustředit na úklid, dále se ale také plete pomlázka,… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na Bílou sobotu neplatí taková omezení jako v předchozích dnech. Hlavně by se měla pozornost soustředit na úklid, dále se ale také plete pomlázka,… Číst dál
Banány jsou oblíbené díky své sladké chuti u dětí i dospělých. Kromě přímé konzumace se skvěle hodí třeba do smoothies či jogurtů. Ale to není… Číst dál
Česnek se používá při vaření už tisíce let. Má štiplavou chuť, která se však během tepelného zpracování zjemní. Stačí vzít stroužek této zeleniny,… Číst dál
Čaj je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších nápojů na světě. Vyrábí se z listů rostliny Camellia sinensis, která pochází z Číny, ale nyní se… Číst dál
Boží hod velikonoční je den, kdy Ježíš vstal z mrtvých, což je třeba náležitě oslavit. Stoly by se měly prohýbat pod dobrotami. A co by se tento den… Číst dál
Kešu známe jako výživné ořechy, které svým tvarem připomínají ledvinu. Jsou bohaté na vitamíny, minerály a antioxidanty. Nejsou pouze chutné, ale… Číst dál
Vajíčka symbolizují nový život a znovuzrození. Během Velikonočního pondělí je jich v oběhu zpravidla velké množství a je třeba pro ně najít využití.… Číst dál
Želatinové fazolky mohou mít mnoho různých příchutí, a to včetně ovocných či pikantních. Oblíbené jsou třešňové, jahodové, citronové či banánové. Na… Číst dál
Chřest bývá označován také jako luxus na jídelním stole nebo také král zeleniny. Zaujme svou lahodně jemnou, lehce nasládlou chutí, která tak trochu… Číst dál
Den pikniku připomíná důležitost trávení času s rodinou a přáteli na čerstvém vzduchu. Měl by to být den plný pohody, pohybu a dobrého jídla. Kdo se… Číst dál
Historie preclíků sahá mnoho století do historie. Údajně je měli vytvořit poprvé mniši jako odměnu pro děti, které se naučily modlitby. Traduje se,… Číst dál
Žebírka jsou na gril jako dělaná, je doporučováno je předtím však ještě předpéct v troubě. Gril jim pak dodá kouřový nádech a chuť. Na grilovat… Číst dál
Kdo by neměl rád borůvky? V létě jich bývají plné lesy a lidé vyrážejí houfně na jejich sběr. Nádoby se sice plní pomalu, ale výsledek stojí za to.… Číst dál