Den sušeného masa
Sušené maso je dehydratované maso tedy zbavené vody a naložené do soli nebo jiného koření. Podle všeho mělo sušené maso své místo už ve Starém Egyptě… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sušené maso je dehydratované maso tedy zbavené vody a naložené do soli nebo jiného koření. Podle všeho mělo sušené maso své místo už ve Starém Egyptě… Číst dál
Bourbon je americká whiskey, která se připravuje z 51-80 % kukuřice, destilát obsahuje minimálně 40 % alkoholu, ukládá se ke zrání do nových dubových… Číst dál
Osvěžující vlastnosti okurek je předurčují k tomu, že se dají přidat nejen k jídlu a do salátu, ale také do nápojů. Jsou vhodné k detoxikaci, ale i… Číst dál
Fondán je velice poddajný druh polevy, který se často používá při zdobení dortů a výrobě cukrovinek. Je proslulý svou sametovou strukturou. Můžeme ho… Číst dál
Domovinou falafelu je pravděpodobně Egypt, alespoň na tom panuje všeobecná shoda. Za národní pokrm jej však považují i v Izraeli či Palestině. Slovo… Číst dál
Zelenina je pro lidský organismus velmi prospěšná. Je bohatá na vitamíny, minerály a vlákninu, které jsou nezbytné pro správnou funkci našeho těla.… Číst dál
Jablečný štrúdl je sladké pečivo, které se skládá z křehkého těsta a plnění z jablek, skořice a cukru. Toto tradiční rakouské jídlo se stalo… Číst dál
Mezi základní vybavení pro uspořádání pikniku patří proutěný piknikový koš, který však může být nahrazen piknikovou chladící taškou či batohem.… Číst dál
Samotné slovo sushi znamená v překladu z japonštiny kyselá rýže nebo kyselá chuť. Pokud si chcete na sushi opravdu pochutnat, sáhněte po japonské… Číst dál
Krůtí maso má širokou škálu uplatnění v kuchyni a díky rozmanitosti dosáhneme velkého množství chuťových variací. Téměř třetinu hmotnosti této… Číst dál
Původ Martini sahá až do konce 19. století, kdy byl ve Spojených státech tento koktejl poprvé vytvořen. Název pravděpodobně vychází ze značky vermutu… Číst dál
5 skvělých možností, jak využít červenou řepu: Jemná polévka, zdravá pomazánka nebo šťavnaté karbanátky ozvláštní jídelníček
Skotská bramboračka Cullen skink je výjimečná díky jedné ingredienci. Specifickou chuť jí dodá uzená treska
Jak uvařit poctivý zeleninový vývar? Zeleninu předem osmažte na másle, s bylinkami to nepřehánějte a čirý bude vývar díky rajčeti