Den arašídů
Arašídy jsou plody jihoamerické rostliny zvané podzemnice olejná. Sice je také známe pod názvem burské oříšky, o ořechy se však nejedná. Ve… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Arašídy jsou plody jihoamerické rostliny zvané podzemnice olejná. Sice je také známe pod názvem burské oříšky, o ořechy se však nejedná. Ve… Číst dál
Čokoláda je v kuchyni prakticky nepostradatelná a lze ji využít na mnoho způsobů. Od výběru a zpracování čokolády se odvíjí chuť dezertu. Čokoláda má… Číst dál
Základem je připravit koblihy. Tradiční koblihy se připravují z kynutého těsta, proto si nejprve musíme nachystat kvásek z droždí. Na koblihy dále… Číst dál
Obložená houska je ideální svačina. Rychlá příprava, snadné skladování a ani to není kdovíjak drahé. Stačí rozkrojit oblíbené pečivo, namazat máslem… Číst dál
Toast je plátek bílého nebo celozrnného chleba, opečený v toustovači nebo na pánvi. Použít lze i kontaktní gril. Existuje mnoho variant, co na toast… Číst dál
Domácí peprmintový likér připravíte macerací máty peprné. Macerace je louhování za studena. Výsledek má krásnou zelenou barvu a mentolovou chuť. Ve… Číst dál
Guacamole je lehce pikantní avokádový dip, který vás svou jedinečnou chutí a vůní okamžitě přesune do Mexika. Pro jeho přípravu potřebujete zralé… Číst dál
Chutné maso v obležení zeleniny a sýra mezi dvěma půlkami jemné bulky - to je cheeseburger, po kterém se mnohým sbíhají sliny. Historie hamburgeru… Číst dál
Smaženou rýži si můžete dopřát, pokud dostanete chuť na asijskou kuchyni. Nebo v případě, že jste uvařili rýže hodně a potřebujete ji nějak využít.… Číst dál
Pizza pepperoni je americký druh pizzy, který je proslulý velmi chutnou ingrediencí - pikantním salámem. Název „Pepperoni“ je odvozen od italského… Číst dál
Paellu řadíme mezi nejoblíbenější jídla španělské a středomořské kuchyně. Pokrm pochází z oblasti Valencie na východním pobřeží Španělska. Existuje… Číst dál
Tou nejdůležitější ingrediencí jsou pekanové ořechy. Ty nasekejte nahrubo. Ne však všechny, některé si uschovejte na zdobení. ¾ hrnku (asi 80 gramů)… Číst dál