Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Významné dny – pátek, 13. srpna 2027

Den prosecca Národní den

Den prosecca

Historie prosecca sahá až do 16. století. Tehdy se v oblasti kolem severoitalského města Terst vyrábělo výborné víno Ribolla, aby se odlišilo od… Číst dál

Následující významné dny

Den nanuků Národní den

Den nanuků

sobota, 14. srpna 2027

Víte kde se vzalo označení nanuk? Název této pochoutky byl odvozen z dávné inuitské mytologie.  Inuitského lovec Nanuk byl hlavní postavou… Číst dál

Den rumu Národní den

Den rumu

pondělí, 16. srpna 2027

Existuje mnoho druhů rumů, některé se hodí k přímé konzumaci, jiné k míchání drinků. Další k archivaci. A v neposlední řadě se dá tento chuťově… Číst dál

Den Pinot noir Národní den

Den Pinot noir

středa, 18. srpna 2027

Víno dokáže zlepšit požitek z jídla a Pinot noir (u nás rulandské modré) je toho skvělým důkazem. Vychutnáte si s ním obzvláště takového kapra na… Číst dál

Den brambor Národní den

Den brambor

čtvrtek, 19. srpna 2027

Využití brambor v kuchyni je prakticky neomezené. Hodí se k přípravě předkrmů, polévek, hlavních chodů i dezertů. Tyto kulaté či oválné hlízy se dají… Číst dál

Den piškotů Národní den

Den piškotů

pondělí, 23. srpna 2027

S piškoty se dá v kuchyni kouzlit. Jednou z možností jejich využití jsou nepečené moučníky, které zvládne prakticky každý. Klasikou je je nepečený… Číst dál

Den vaflí Národní den

Den vaflí

úterý, 24. srpna 2027

Vafle jsou křehkou alternativou lívanců a v současné době jsou populární v mnoha koutech světa. ni. Receptů na ně existuje nepřeberné množství,… Číst dál

Den Banana split Národní den

Den Banana split

středa, 25. srpna 2027

Oblíbený dezert Banana split není vůbec náročný na přípravu. Hlavní ingredience - banán - se podélně rozřízne na dvě poloviny a je skoro hotovo.… Číst dál

Den burgerů Národní den

Den burgerů

středa, 25. srpna 2027

Kdo si klade otázku, co je vlastně hamburger, zde má stručnou odpověď: Jde o grilované placky mletého, nejčastěji hovězího masa, vložené do… Číst dál

Marie