Den pistácií
To, že jsou ořechy zdravé, asi nikoho nepřekvapí. Pistácie ale z řady skořápkových plodů vyčnívají právě díky svým výjimečným vlastnostem. Jsou plné… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
To, že jsou ořechy zdravé, asi nikoho nepřekvapí. Pistácie ale z řady skořápkových plodů vyčnívají právě díky svým výjimečným vlastnostem. Jsou plné… Číst dál
Jahody jsou prvním druhem ovoce, které na našich zahrádkách dozrává. Sladké, voňavé plody sklízíme už od konce května zhruba do poloviny července.… Číst dál
První recept na soufflé pochází již z počátku 19. století, kdy jej připravil francouzský šéfkuchař. Logicky nás tedy napadne, že název “soufflé”… Číst dál
Způsobů, jak uchovat přebytky letní úrody ovoce je spousta, tím nejznámějším a nejrozšířenějším je zavaření do sklenic. Zavařením si ovoce zachová… Číst dál
Kdo by neměl rád palačinky? Ať už k snídani, nebo jako sladký oběd, se šlehačkou a čerstvým ovocem, či s marmeládou, posypané popraškem cukru, vždy… Číst dál
Podle starých českých tradic koblihy neodmyslitelně patří k masopustu. Dnes je ale kupujeme, či doma připravujeme kdykoli na ně dostaneme chuť.… Číst dál
McNamara proto zavedl den, který připomíná význam irské whisky, její historii i způsob přípravy. A že zvolil zrovna datum 3. 3.? Není to náhoda.… Číst dál
Svařák je horký nápoj, vyrobený z červeného vína a koření – nejčastěji skořice, hřebíčku a badyánu. Podle chuti do něj můžete přidat na kolečka… Číst dál
Základem každé tatarské omáčky je majonéza. Tu skvěle doplňuje najemno nasekaná cibule a sterilované okurky, někdo podle chuti přidává i zeleninu ve… Číst dál
Absinth je tvrdý alkoholický nápoj s velmi vysokým obsahem alkoholu (okolo 80 %), vyrobený macerováním pelyňku, anýzu a fenyklu ve vysokoprocentním… Číst dál
Skvělou domácí zmrzlinu zvládne doma podle prověřeného receptu připravit každý, velkým pomocníkem je při její výrobě zmrzlinovač, jde to ale i bez… Číst dál
Grilování levou zadní: Jak na nejlepší krkovičku? Šéfkuchaři radí nesolit předem a vyndat včas z lednice
Nechte svůj talíř rozkvést jedlými květy: Sedmikrásky krásně zdobí, pampelišky zkuste do salátu
Sladké devadesátky a slavné porevoluční dobroty: Také jste žvýkali Hubba Bubba a míchali si Tang?