Den mousse
Mousse lze připravit v nepřeberném množství příchutí, nejslavnější je však čokoládová pěna neboli mousse au chocolat. Dle odhadů byla tato čokoládová… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dnes není žádný významný den.
Mousse lze připravit v nepřeberném množství příchutí, nejslavnější je však čokoládová pěna neboli mousse au chocolat. Dle odhadů byla tato čokoládová… Číst dál
Dnes si koláče dopřáváme mnohem častěji, nejen na poškádlení jazyka, ale míváme koláče na snídani či svačinu. A těch druhů, co jich je, každý koláč… Číst dál
Jablka jsou třetím nejrozšířenějším druhem ovoce na světě (hned po citrusech a banánech). V současné době známe na 35 tisíc druhů jablek. Zatímco… Číst dál
Šťavnatý řízek, křupavý dozlatova usmažený bramborák, růžičky květáku v trojobalu, nebo česká klasika – smažák. Smažit se dá téměř vše, na co člověk… Číst dál
Jak už to často bývá, ty nejlepší věci vznikají náhodou nebo nedopatřením. Jinak tomu nebylo ani v tomto případě. Psal se rok 1832, kníže Metternich… Číst dál
Gazpacho nepochybně patří k tradičním španělským pokrmům, proto ho dnes můžeme vidět v mnoha různých podobách. Klasická a nejznámější je studená… Číst dál
První mikrovlnná trouba byla vyvinuta v USA již koncem 40. let dvacátého století, ale domů by ji chtěla málokterá hospodyňka – vážila totiž 340… Číst dál
Na Mikuláše můžeme děti obdarovat různými sladkostmi, ale i ovocem. Obzvlášť potěší vlastnoručně pečené postavičky Mikulášů, čertů či andělů. Můžete… Číst dál
Cukrovou vatu v dnešní podobě známe teprve od konce 19. století. Vyrábí se za pomoci speciálního přístroje, ve kterém se cukr při vysoké teplotě… Číst dál
Brownies poprvé upekl v roce 1893 chicagský cukrář na přání majitelky hotelu, ve kterém byl zaměstnán. Od té doby se receptura brownies již trochu… Číst dál