Den burgerů
Národní den
Léto je spojeno s krásným počasím a grilováním. A jedním ze symbolů grilování jsou burgery. Den všech burgerů najdeme v kalendáři pod datem 25. srpna. Zkoušeli jste ho už někdy vytvořit po vlastní ose?
Kdo si klade otázku, co je vlastně hamburger, zde má stručnou odpověď: Jde o grilované placky mletého, nejčastěji hovězího masa, vložené do rozříznuté bulky nebo housky a doplněné omáčkami a zeleninovou oblohou. Pokud váš výtvor doplníte roztaveným sýrem, budete mít rázem cheeseburger. Hamburger měl svou současnou podobu získat v roce 1891 v americké Oklahomě.
Jak na výborný burger na grilu
Jak udělat výborný burger na grilu? Výsledek vašeho snažení se bude hlavně odrážet od kvality zvoleného masa. Hamburgery můžete udělat jen čistě hovězí, nebo smíchat hovězí s vepřovým, a to například v poměru 70:30. Ideální je použít tučnější kus hovězího předního, který si sami namelete. Dalším důležitým krokem je ochucení masa. Neměla chybět Worcesterová omáčka, kvalitní, ideálně dijonská hořčice a utřený česnek. A samozřejmě sůl a pepř. Hotovou směs nechte chvilku odležet v lednici, a pak buď rukama, nebo speciální formou na burgery tvarujte jednotlivé placky.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den burgerů?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Cukrář Josef Maršálek bude zase péct s Terezou Bebarovou. Do Prahy už tento víkend přivezou Vánoce jako z pohádky
Chcete tento rok slavit Den svatého Patrika? Připravte špenát a skočte si na jedno zelené