Den guacamole
Národní den
Tradiční pokrm z Mexika, guacamole, se vyrábí z avokáda, které se rozmačká, a poté se přidá nakrájená cibule, sůl, chilli koření a citrónová šťáva. Tento pokrm slouží často jako dip. V některých recepturách můžete najít i nakrájená rajčata, česnek a bílý jogurt. Pro ty, kteří si chtějí jídlo dochutit, je vhodné přidat koriandr. Den guacamole připadá na 16. září.
Guacamole je lehce pikantní avokádový dip, který vás svou jedinečnou chutí a vůní okamžitě přesune do Mexika. Pro jeho přípravu potřebujete zralé avokádo, který bývá v obchodech označované jako ready to eat, dále cherry rajčata, česnek, sůl, limetku, cibuli, koriandr a jalapeňos papričky. Poslední ingredienci je však dobrovolná a kdo dip nechce příliš pikantní, může ji vynechat. Nejdůležitější je výběr správně uzrálého avokáda. V obchodech se často prodávají avokáda tvrdá, která je nutná nejprve nechat dozrát.
Jak připravit guacamole
Příprava guacamole je velmi jednoduchá. Jak tedy postupovat? Oloupané avokádo zbavené pecky stačí rozmačkat a smíchat s jemně nakrájenými rajčaty, jalapeňos, cibulí a utřeným česnekem. Tradičním kořením je koriandr, ale pokud vám nevyhovuje, můžete ho nahradit třeba petrželí.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den guacamole?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Cukrářka Iveta Fabešová otevřela další cukrárnu. Mezi zákusky za necelých 200 Kč najdete i popcorn či kávový kelímek
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny