Den kešu v čokoládě
Národní den
Kombinace sladké čokolády a slaných kešu oříšků vytváří nezapomenutelnou chuť, které je těžké odolat. Kešu v čokoládě si získaly velkou oblibu, den této pochoutky připadá na 21. dubna.
Kešu známe jako výživné ořechy, které svým tvarem připomínají ledvinu. Jsou bohaté na vitamíny, minerály a antioxidanty. Nejsou pouze chutné, ale také zdravé, máme je za zdroj bílkovin i zdravých tuků. Mnozí je zobou jen tak a často nevědí, kdy přestat. Jejich chuť však lze ještě pozvednout, pokud je doplníme čokoládou. Pak jsou vhodným dezertem i ideální svačinkou na cesty. Jde o skvostnou kombinaci sladké i slané chuti. Nezaleží na tom, zda holdujete světlé či tmavé čokoládě, soleným či nesoleným kešu oříškům.
Mohlo by vás zajímat
Jak využít kešu oříšky
Kešu oříšky mají díky mnoha prospěšným látkám, které obsahují, pestrou paletu využití. Můžeme je použít místo smetany do dezertů i omáček. Je třeba jen namočit do vody, nechat změknout a zesládnout. Poté je rozmixujte do podoby jemné hmoty. Další možností je rozmixovat kešu na mouku, se kterou pak lze pracovat jako například s moukou mandlovou. Z kešu oříšků je možné také vyrobit ořechové máslo. A na závěr něco pro milovníky majonéz. Kešu oříšky totiž mohou být základem pro zdravější alternativu klasické majonézy. Kešu je třeba zase nejprve nechat odmočit a poté je rozmixovat spolu s dalšími ingrediencemi. Na tento recept budete potřebovat: 1 šálek kešu oříšků, 1 lžíci citronové šťávy, 1 lžíci jablečného octa, 1 lžičku hořčice (dijonské), 1 lžičku česnekového prášku, ½ lžičky cibulového prášku (nemusí být), ¼ lžičky mořské soli a ¼ až ½ šálku vody.