Den konzumace zeleniny
Národní den
Den konzumace zeleniny připadá každoročně na 17. června. Tento den slouží jako připomínka toho, jak důležitou roli zelenina hraje v naší stravě. Hlavně pak jakým je přínosem pro naše zdraví.
Zelenina je pro lidský organismus velmi prospěšná. Je bohatá na vitamíny, minerály a vlákninu, které jsou nezbytné pro správnou funkci našeho těla. Konzumace dostatečného množství zeleniny může pomoci snížit riziko mnoha zdravotních problémů. Kdo chce zahrnout zeleninu do jídelníčku, má spoustu možností. Můžete ji přidávat do salátů, smoothies, polévek, omáček a mnoha dalších jídel.
Jak naložit se zeleninou
Že je zelenina zdravá, jsme už zmínili několikrát. Kromě toho však také chutná a lze si s ní i vyhrát. V oblibě jsou třeba zeleninové špízy, lasagne, ale i pizzy. Rozhodně je z čeho vybírat. Protože existuje mnoho druhů zeleniny, je pravděpodobné, že jste ve svém životě ještě neokusili všechny. Pokud rádi experimentujete, tak můžete zkoušet nové druhy a s nimi spojené nové chutě.