Den peprmintového likéru
Národní den
Den peprmintového likéru slavíme 15. září. Kdo by si nepamatoval peprmintky, laskominy našeho dětství. Věděli jste, že si je snadno můžete udělat i doma? Stačí si koupit, nebo vyrobit domácí peprmintový likér. A my vám poradíme, jak na něj.
Domácí peprmintový likér připravíte macerací máty peprné. Macerace je louhování za studena. Výsledek má krásnou zelenou barvu a mentolovou chuť. Ve spojení s hořkou čokoládou je to ideální kombinace.
Mohlo by vás zajímat
Jak na mátový likér
Na tento recept budete potřebovat: 1 litr vodky (aromatické destiláty se nehodí), 12 mladých celých snítek máty ale bez květu, 1/2 litru vody, 40 dkg cukru. Peprmintových neboli mátový likér připravujeme následovně: do dvou sklenic dáme zhruba po šesti snítkách máty a zalijeme každou půl litrem destilátu. Sklenice uzavřeme a necháme šest týdnů na teplém místě vyluhovat. Pravidelně jimi zatřeseme. Po šesti týdnech svaříme vodu s cukrem, necháme zcela vychladnout a smícháme s obsahem dvou sklenic. Protřepeme a slijeme do čistých sklenic. Tentokrát už bez máte. A je hotovo.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den peprmintového likéru?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Přečtěte si Zobrazit více
Jaké květy jsou jedlé? Můžeme vyzkoušet denivky - ozdobí naši zahradu a využijeme je ve studené kuchyni
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Cukrář Josef Maršálek bude zase péct s Terezou Bebarovou. Do Prahy už tento víkend přivezou Vánoce jako z pohádky