Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

březen
30

Den polévky z krůtího krku


Den polévky z krůtího krku
Zdroj: Toprecepty

Národní den

Den polévky z krůtího krku najdete v kalendáři 30. března. Jak jistě víte, krůtí maso je lehce stravitelná lahůdka. Hlavně je netučné. Krůtí krky mají v kuchyni více možností využití, toto maso se hodí třeba na guláš nebo ragú, ale především pak na silný vývar, který je skvělým základem pro polévku!

Jak na polévku z krůtích krků? Není to žádná věda! Krůtí krky osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném tuku ze všech stran. Pak je vložíme do zeleninového vývaru, kam přidáme i bobkový list a vaříme asi 40 minut, neboť maso z krku bývá dost tuhé. Nakrájíme či nastrouháme na nudličky zeleninu, orestujeme rychle na pánvi a vložíme do polévky. Vyndáme krky a obereme z nich maso, které vložíme zpět. Přidáme vlasové nudle, pokud chceme a povaříme ještě cca 4 min. To je jen jeden z mnoha receptů, který naleznete na našem webu. Najdete u nás opravdu nepřeberné množství receptů s touto surovinou.

Polévka z krůtích krků na mnoho způsobů

Pokud si zakoupíte krůtí krky a seženete je v běžném řeznictví, můžete z nich připravit třeba také pikantní aztécká polévka - Sopa Azteca, ke které můžeme podávat avokádo. Další možností je thajská polévka z krůtích krků, kterou podáváme v misce, posypanou lístky koriandru. Chybu nemá ani domácí polévka z krůtích krků a žaludků s drobenkou. Co říci závěrem? Krůtí krky rozhodně nezavrhujte! Po správné úpravě se dá přirovnat k divočině nebo hovězímu.

Kdo by neměl promeškat Den polévky z krůtího krku?
Dejte jim vědět

V následujících letech tento den připadá na

Marie