Den tacos
Národní den
Tacos je jeden z tradičních mexických pokrmů. O velké popularitě těchto malých plněných placek v Mexiku i daleko za jeho hranicemi, po celém světě svědčí to, že 4. října slaví svůj Národní den Tacos.
Tacos je velmi rychle připravené jídlo, nezabere mnoho času, perfektně chutná a pokaždé pořádně zasytí. Recept na tacos není přesně daný, každé tacos tak může být jiné. Základem je malá tortilla o průměru asi 10 cm, která je naplněná připravenou směsí, často vonící koriandrem. Tortilly jsou vyrobeny z pšeničné nebo kukuřičné mouky a mohou být měkké nebo tvrdé (fritované). Ty pravé jsou však vždy měkké.
Jakou náplň do malých tacos použít?
Takovou, na jakou máte zrovna chuť – směs do tacos může být bezmasá, třeba zeleninová nebo s fazolemi. V masových náplních je možné použít maso vepřové, hovězí, kuřecí, rybí nebo i jejich směsi a připravit ho vařené, smažené, dušené či grilované, doplněné různými druhy zeleniny. Nezastupitelným doplňkem plněných tacos jsou kořeněné, pálivé omáčky a salsa nebo svěží avokádové guacamole.
Strávníci jí tacos tak, že naplněnou placku přehnou napůl a ukusují ji ze strany, což chce samozřejmě i trochu cviku.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den tacos?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Přečtěte si Zobrazit více
Cukrář Josef Maršálek bude zase péct s Terezou Bebarovou. Do Prahy už tento víkend přivezou Vánoce jako z pohádky
Cukrářka Iveta Fabešová otevřela další cukrárnu. Mezi zákusky za necelých 200 Kč najdete i popcorn či kávový kelímek
Cukrář Josef Maršálek radí, jak zajistit, aby buchty nebyly vysušené. Klíčem k úspěchu je hlavně neuspěchat přípravu