Den toastu se sýrem
Národní den
Den toastu se sýrem slavíme každoročně 15. září. Toasty s jakoukoliv náplní se výborně hodí jako teplá snídaně či večeře, ale také jako vydatná a chutná svačina na výlet nebo dětem do školy. Toast se sýrem patří mezi nejoblíbenější varianty.
Toast je plátek bílého nebo celozrnného chleba, opečený v toustovači nebo na pánvi. Použít lze i kontaktní gril. Existuje mnoho variant, co na toast dát, nejčastěji se však podává se sýrem. Případně sýr kombinujeme s další ingrediencí. Oblíbené jsou toasty se sýrem a šunkou či toasty s brokolicí a se sýrem.
Mohlo by vás zajímat
Jak na zapečené toasty
Plněné tousty zapečené v toustovači patří mezi oblíbené pochoutky v řadě českých domácností. Připravit je můžeme snadno a nezabere to mnoho času. Toustovač nabízí výhodu, že minimalizuje riziko spálení toustů, což se může stát při opékání na pánvi. Postup je jednoduchý: plátky chleba namažeme máslem nebo roztíratelným sýrem, přidáme šunku, jemně pokrájenou zeleninu (ideální jsou paprika, rajče nebo cibule), plátek tvrdého sýra a potřísníme podle vkusu kečupem, hořčicí či jinou pálivou omáčkou. Poté přikryjeme dalším plátkem chleba a vložíme do toustovače k zapečení. Po několika minutách je teplé a lahodné jídlo připravené k podávání. Máme ideální pokrm ať už k snídani, večeři, nebo jako svačinu pro děti do školy či celé rodině na výlet. Největší výhodou je, že zapečené tousty můžeme připravit přesně podle svých chutí.