Den zmrzlinového poháru
Národní den
Den zmrzlinového poháru slavíme každoročně 11. listopadu. A je to pořádně sladká oslava. Nespornou výhodou je, že zmrzlinový pohár můžete mít připravený během pár minut. Základní surovinou je jakákoliv lahodná zmrzlina, a pak už je to jen a jen na vaší kreativitě.
Zmrzlinovým pohárem obvykle nemůže nic zkazit. A ani na jeho přípravě. Milují jej jak děti, tak dospělí. Je tedy ideální prakticky na jakoukoliv oslavu.
Zmrzlina
Kopečková, nebo točená? S poctivou kupovanou zmrzlinou se bohužel dnes setkáme jen velmi zřídka. Není proto nic lepšího a jednoduššího než se pustit do výroby poctivé domácí. Můžete vyzkoušet skvělou… Podívejte se na všechny zmrzlina.
Jak vyrobit zmrzlinu
Zmrzlinu si můžete buďto koupit už hotovou, větší radost však udělá, pokud si ji sami vyrobíte. Budete k tomu potřebovat nějakou základní surovinu, v našem vzorovém příkladu třeba banány, k tomu šťávu z citrónu, cukr krystal, vanilkový cukr, smetanu, mléko a mixér, kterým rozmixujete zmíněné banány. Výslednou hmotu poté smícháte s ostatními přísadami. Poté vše vlijete do nádoby určené pro výroby zmrzliny a necháte zmrznout.
Je na nás, jak zmrzlinový pohár ozdobíme. Výborným dekorativním prvkem je griliáš, na jehož přípravu se hodí lískové ořechy, vlašské ořechy, mandle, ale i pekanové ořechy, pistácie, případně piniové oříšky. Zmrzlinové poháry můžeme samozřejmě zdobit třeba i kousky jahod, čokoládou (v kuse i nastrouhanou) a mnoha dalšími prvky.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den zmrzlinového poháru?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Zapečený jitrnicový prejt snadno připravíte i doma: Krásně voní majoránkou a česnekem a vynikající je s bramborem
Suchej únor v podání hvězd: Heidi Janků, Hanka Kynychová i Monika Absolonová prozradily, zda vydrží bez alkoholu