Den espressa
Káva patří k horkým nápojům, které se s příchodem chladných měsíců stávají žádanějšími. Správné espresso má mít objem nápoje v rozmezí od 25 do 30 ml… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Inspirujte se naším kalendářem plným zajímavých článků o světových či významných dnech, týkajících se jídla a vaření. Kalendář stále doplňujeme a rozšiřujeme o další články tak, aby byl co nejpestřejší.
Káva patří k horkým nápojům, které se s příchodem chladných měsíců stávají žádanějšími. Správné espresso má mít objem nápoje v rozmezí od 25 do 30 ml… Číst dál
Pizza pepperoni je americký druh pizzy, který je proslulý velmi chutnou ingrediencí - pikantním salámem. Název „Pepperoni“ je odvozen od italského… Číst dál
Tou nejdůležitější ingrediencí jsou pekanové ořechy. Ty nasekejte nahrubo. Ne však všechny, některé si uschovejte na zdobení. ¾ hrnku (asi 80 gramů)… Číst dál
Podle starých českých tradic koblihy neodmyslitelně patří k masopustu. Dnes je ale kupujeme, či doma připravujeme kdykoli na ně dostaneme chuť.… Číst dál
Lízátko je sladkost určená k olizování nebo sání. Sladká část lízátka je obvykle připevněna na plastové nebo papírové tyčince, zatímco větší varianty… Číst dál
Bez zmrzliny se neobejde žádný krásný letní den, mlsají ji rády děti, ale i dospělí. Ať už ovocná kopečková, točená smetanová, nebo rovnou celý… Číst dál
Nezdravých jídlech jsou plné fast foody, i v naší databázi najdete plno nezdravých receptů. Protože často platí jednoduchá rovnice, co je nezdravé,… Číst dál
Tropické ovoce mango má skvělou chuť, navíc obsahuje také spoustu vitamínů a minerálních látek. Jeho konzumace tedy nejen uspokojí naše chutě, ale… Číst dál
Pokud byste dělali průzkum mezi milovníky zmrzliny, jaká je jejich nejoblíbenější příchuť, často byste se dočkali odpovědi, že právě vanilková. A… Číst dál
Běžné druhy tequily obsahují 38 až 40 % alkoholu. Tento destilovaný alkoholický nápoj pochází z Mexika, za jeho objevem však nestáli původní… Číst dál
Den Drive-thru slouží jako připomínka toho, že jsme se nesčetněkrát spolehli na tuto důmyslnou inovaci, která uspokojuje naše chutě a potřeby, aniž… Číst dál
Recepty na osvěžující kávové koktejly přijdou v létě vhod. Zaprvé vás zchladí a za druhé dodají energii. Navíc jsou dobře stravitelné. Ráno se k… Číst dál
Crème Brûlée, jak už název napovídá, je s největší pravděpodobností produktem francouzské kuchyně. Název tohoto pokrmu je možné přeložit spojením… Číst dál
Mléčnou čokoládu využijeme v řadě receptů. Uplatníme ji třeba při vytváření sladkého dortu s čokoládou, skvěle chutnají také americké jednoduché… Číst dál
Lasagne je možné stejně jako ostatní těstoviny připravit na mnoho způsobů. Společné jim jsou jednotlivé vrstvy těstovin prokládané různými surovinami… Číst dál
Cheesecake najdete v nabídce snad každé cukrárny široko daleko. Pravý cheesecake má svůj původ v New Yorku, kde spatřil světlo světa na počátku 20.… Číst dál
Avokádo má v kuchyni velmi pestré využití, jde o velmi všestrannou ingredienci. Můžete si jej vychutnat ve slaných pokrmech, ale i salátech či… Číst dál
Vodní meloun je plodem teplomilné lubenice obecné, která má svůj původ v severní Africe, ale k nám se dnes meloun pravidelně dováží z oblastí jižní… Číst dál
Oříšky jsou bohaté na zdravé tuky, bílkoviny, vitaminy a minerály. Obsahují esenciální mastné kyseliny, jako jsou omega-3 a omega-6 mastné kyseliny,… Číst dál
Sušenky mají svůj původ v Persii, kde se údajně připravovaly již v 7. století. Čokoláda je mnohem starší a bylo tedy jen otázkou času, kdy se stane… Číst dál
Víno je alkoholický nápoj z moštu z vína nebo z klasických hroznů. Kvašením cukrů v plodech hroznového vína vzniká alkohol, který ve víně tvoří cca 9… Číst dál
Ústřice jsou mořští živočichové, rod čeledi ústřicovitých. z nichž nejznámější je ústřice jedlá. Ústřice zaujímají mezi mušlemi a korýši výjimečné… Číst dál
Rozličné druhy hořčice jsou nedílnou součástí spíží a lednic většiny domácností. Díky jejich dlouhé životnosti je máme vždy po ruce. Kromě toho, že… Číst dál
Každý organismus odbourává alkohol jinak. Někdo se zvládne oklepat po alkoholovém dýchánku rychle, jiný trpí nepříjemnými kocovinami. Tělo je po… Číst dál
Předchozí 1 … 11 12 13 14 15 … 20 Další
Skromná kuchyně: Dušený špenát může být levná delikatesa, když jej správně dochutíme. Roli hrají smetana i dokonale osmažená cibulka
Retro okénko: Legendární krakovský sýrový salát je vynikající na chlebíčky i jako samotný pokrm. Příprava je navíc snadná
Prvomájový sirup z květů třešní je možná lepší než polibek. Jeho příprava je navíc snadná