Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kalendář významných dnů

Inspirujte se naším kalendářem plným zajímavých článků o světových či významných dnech, týkajících se jídla a vaření. Kalendář stále doplňujeme a rozšiřujeme o další články tak, aby byl co nejpestřejší.

Dnes, čtvrtek, 21. listopadu

Den perníku Národní den

Den perníku

Ve starověku se ovšem nejednalo o perník v dnešním slova smyslu. Šlo o jednoduchou směs mouky, vody a medu, která se upekla. První zmínka o perníku… Číst dál

Nejčtenější tento týden

Den pizzy pepperoni Národní den

Den pizzy pepperoni

sobota, 20. září 2025

Pizza pepperoni je americký druh pizzy, který je proslulý velmi chutnou ingrediencí - pikantním salámem. Název „Pepperoni“ je odvozen od italského… Číst dál

Den koblih Národní den

Den koblih

sobota, 1. března 2025

Podle starých českých tradic koblihy neodmyslitelně patří k masopustu. Dnes je ale kupujeme, či doma připravujeme kdykoli na ně dostaneme chuť.… Číst dál

Nejbližší významné dny

Den croissantů Národní den

Den croissantů

čtvrtek, 30. ledna 2025

Nejstarší recepty na výrobu croissantů pocházejí z počátku 20. století, zmínky o nich ale můžeme najít v dobovém tisku už z poloviny 19. století.… Číst dál

Den hořké čokolády Národní den

Den hořké čokolády

sobota, 1. února 2025

Hořká čokoláda je jedním ze tří druhů čokolády, netřeba ani připomínat, že zbývající dva druhy jsou čokoláda mléčná a bílá. Právě ta hořká má na… Číst dál

Den kroket Národní den

Den kroket

neděle, 2. února 2025

Přílohy z brambor patří u nás mezi ty nejoblíbenější. U hodně lidí vedou hranolky, ale je také plno těch, kteří nedají dopustit na krokety. S… Číst dál

Den mrkvového dortu Národní den

Den mrkvového dortu

pondělí, 3. února 2025

Mrkev patří mezi nejpoužívanější a nejoblíbenější druhy zeleniny. Protože je přirozeně sladká, je vhodné ji nastrouhat a přidávat do těst na pečení… Číst dál

Den pizzy Národní den

Den pizzy

neděle, 9. února 2025

Pizza se stala velmi rychle oblíbenou po celém světě. Jde vlastně o těsto rozválené do kruhu, na kterém jsou naskládány další vhodné ingredience.… Číst dál

Den tortellini Národní den

Den tortellini

čtvrtek, 13. února 2025

Tortelliny jsou těstoviny prstencovitého tvaru, které se nejčastěji plní vepřovým masem, mortadellou a parmezánem. Po uvaření se pak polijí máslem a… Číst dál

Den čedaru Národní den

Den čedaru

čtvrtek, 13. února 2025

Čedar je slavný anglický sýr, který může být světlý jako eidam, ale daleko častěji bývá tmavě žlutý až výrazně oranžový. Tento sýr vyniká příjemnou… Číst dál

Den mandlí Národní den

Den mandlí

neděle, 16. února 2025

Mandle, tedy jádro plodu mandloně obecné neboli mandlovníku, můžeme konzumovat jen tak, ale jsou také velmi ceněnou ingrediencí třeba při pečení.… Číst dál

Den zelí Národní den

Den zelí

pondělí, 17. února 2025

Zelí se skvěle hodí třeba k pečené kachně. Zelí se ke kachní pečínce připravuje na mnoho způsobů. Někdo dává přednost zelí kysanému, další má rád… Číst dál

Den pití vína Národní den

Den pití vína

úterý, 18. února 2025

Víno je lahodný alkoholický nápoj, který získáváme kvašením hroznů, nebo hroznového moštu. Díky velkému množství odrůd se svou chutí zavděčí… Číst dál

1 2 3 4 5 6 20

Marie