Nutriční hodnoty (Medový perník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 20 142 kJ / 4 814 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,26 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 30,55 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 57,71 g |
Tuky | 114,94 g |
– nasycené | 60,61 g |
– nenasycené | 44,58 g |
–– mononenasycené | 35,47 g |
–– polynenasycené | 9,11 g |
––– omega 3 | 0,89 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 1,03 g |
Sodík | 2,03 g |
Sůl | 0,78 g |
Sacharidy | 828,33 g |
– cukry | 483,96 g |
––– laktóza | 1,54 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
250 g 250 g cukr moučka | Cukr bílý | 250 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
2 lžíce 2 lžíce medu (rozpustit s máslem) | Med nepasterovaný | 72 g |
100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
1/2 lžičky 1/2 lžičky sody | Jedlá soda | 6 g |
perníkové koření | Perníkové koření | |
prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |
1 lžíce 1 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 15 ml |
1 1 malý bílek | Vaječný bílek | 33 g |
150 g 150 g cukru moučka | Cukr bílý | 150 g |
citronová šťáva | Šťáva z citrónu |