Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Fašiangové šišky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 30

Energie17 059 kJ /
4 077 kcal
Bílkoviny105,66 g
– z toho živočišné bílkoviny30,41 g
– z toho rostlinné bílkoviny75,25 g
Tuky95,79 g
– nasycené48,33 g
– nenasycené37,07 g
–– mononenasycené29,91 g
–– polynenasycené7,16 g
––– omega 30,34 g
Vláknina23,80 g
Cholesterol 1,09 g
Sodík 3,48 g
Sůl8,61 g
Sacharidy655,65 g
– cukry156,21 g
––– laktóza15,26 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
700 g 700 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 700 g
35 g 35 g čerstvého droždí ( alebo 1 sacok suseneho) Droždí pekařské lisované 35 g
5 PL 5 PL práškoveho cukru Cukr bílý 125 g
300 ml 300 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 300 ml
1 1 vajičko Vejce slepičí 70 g
3 3 žloutky Vaječný žloutek 69 g
1 KL 1 KL soli ( mensia) Sůl mořská 8 g
70 g 70 g roztopeneho masla Máslo kravské 70 g
1 1 vanilkovy cukr Cukr vanilkový
50 ml 50 ml rumu Rum 50 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.