Nutriční hodnoty (Bazalkové tiramisu s jahodovým coulis)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 457 kJ / 3 694 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,86 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 36,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,86 g |
Tuky | 266,47 g |
– nasycené | 173,21 g |
– nenasycené | 86,86 g |
–– mononenasycené | 74,93 g |
–– polynenasycené | 11,93 g |
––– omega 3 | 2,84 g |
Vláknina | 5,70 g |
Cholesterol | 667 mg |
Sodík | 2,04 g |
Sůl | 4,87 g |
Sacharidy | 230,37 g |
– cukry | 174,13 g |
––– laktóza | 23,33 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 svazek 1 svazek bazalky (15 g bazalkových lístků) | Bazalka čerstvá | |
70 g 70 g cukru | Cukr bílý | 70 g |
500 ml 500 ml smetany na šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 500 ml |
250 g 250 g Mascarpone | Mascarpone | 250 g |
300 ml 300 ml silné kávy | Káva espresso | 300 ml |
75 ml 75 ml mandlového likéru (Amaretto) | Mandlový likér | 75 ml |
150-200 g 150-200 g cukrářských piškotů | Piškoty cukrářské | 175 g |
180 g 180 g jahod (můžou být i mražené) + na ozdobení (nemusí být) | Jahody čerstvé | 180 g |
moučkový cukr | Cukr bílý | |
strouhaná čokoláda | Čokoláda mléčná 30% |