Nutriční hodnoty (Bruselská zeleninová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 433 kJ / 343 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,78 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,71 g |
Tuky | 9,47 g |
– nasycené | 5,55 g |
– nenasycené | 3,47 g |
–– mononenasycené | 2,80 g |
–– polynenasycené | 0,67 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 17,28 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 157 mg |
Sůl | 0,27 g |
Sacharidy | 49,09 g |
– cukry | 27,04 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1/4 1/4 většího celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
300 g 300 g rajčat | Rajče červené čerstvé | 300 g |
2 2 větší brambory | Brambor zimní | 100 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
1 lžička 1 lžička cukru ( nemusí být) | Cukr bílý | 5 g |
libeček | Libeček čerstvý |