Nutriční hodnoty (Karamelový dort / řez)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 558 kJ / 2 523 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,28 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 42,28 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 15,00 g |
Tuky | 143,52 g |
– nasycené | 73,13 g |
– nenasycené | 60,28 g |
–– mononenasycené | 48,80 g |
–– polynenasycené | 11,48 g |
––– omega 3 | 3,09 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 860 mg |
Sodík | 553 mg |
Sůl | 1,58 g |
Sacharidy | 248,42 g |
– cukry | 137,32 g |
––– laktóza | 34,32 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 velká vejce (nebo 3 malá) | Vejce slepičí | 140 g |
100 g 100 g cukru krupice | Cukr bílý | 100 g |
50 ml 50 ml teplé vody | Voda | 50 ml |
25 ml 25 ml oleje | Olej řepkový | 25 ml |
150 g 150 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 150 g |
1 lžička 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
cca 6 6 Lotus sušenek | Sušenka | |
1 1 karamelový pudinkový prášek + 1-2 lžíce cukru | Puding v prášku | |
400 ml 400 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 400 ml |
250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
1 1 ztužovač šlehačky | Ztužovač šlehačky | |
1 kelímek 1 kelímek zakysané smetany = 200 gramů | Smetana kravská zakysaná 12% | 190 ml |
1-2 lžíce 1-2 lžíce moučkového cukru, dle chuti | ||
cca 8 8 rozdrcených Lotus sušenek | Sušenka |