Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Karamelový dort / řez)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 558 kJ /
2 523 kcal
Bílkoviny57,28 g
– z toho živočišné bílkoviny42,28 g
– z toho rostlinné bílkoviny15,00 g
Tuky143,52 g
– nasycené73,13 g
– nenasycené60,28 g
–– mononenasycené48,80 g
–– polynenasycené11,48 g
––– omega 33,09 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 860 mg
Sodík 553 mg
Sůl1,58 g
Sacharidy248,42 g
– cukry137,32 g
––– laktóza34,32 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 2 velká vejce (nebo 3 malá) Vejce slepičí 140 g
100 g 100 g cukru krupice Cukr bílý 100 g
50 ml 50 ml teplé vody Voda 50 ml
25 ml 25 ml oleje Olej řepkový 25 ml
150 g 150 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 150 g
1 lžička 1 lžička prášku do pečiva Kypřící prášek 4 g
cca 6 6 Lotus sušenek Sušenka
1 1 karamelový pudinkový prášek + 1-2 lžíce cukru Puding v prášku
400 ml 400 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 400 ml
250 ml 250 ml smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 250 ml
1 1 ztužovač šlehačky Ztužovač šlehačky
1 kelímek 1 kelímek zakysané smetany = 200 gramů Smetana kravská zakysaná 12% 190 ml
1-2 lžíce 1-2 lžíce moučkového cukru, dle chuti
cca 8 8 rozdrcených Lotus sušenek Sušenka

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.