Paratha - Překládané celozrnné placky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 623 kJ / 627 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,53 g |
Tuky | 31,40 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 78 mg |
Sodík | 3,20 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 73,03 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Atta je mouka, která se používá k výrobě většiny jihoasijských placek, jako čapátí, Roti, naan a puri. Většina mouky atta se mele z polotvrdých a tvrdých odrůd pšenice, které tvoří 90% z indické produkce pšenice, a přesněji se nazývá durum atta. Tvrdé pšenice mají vysoký obsah lepku (kompozitního proteinu, který dodává mouce pružnost). Tak se těsta vyrobená z mouky atta mohou zpracovat na velmi tenké placky.
Ghí je přepuštěné máslo nebo také přečištěné máslo. Ghí má vyšší bod přepalování (200-250°C) než původní máslo (150-180°C) a delší trvanlivost i mimo lednici.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 1. 2013 16:25
27. 1. 2013 15:37
27. 1. 2013 14:59
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 38 minutami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 5 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 7 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 8 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno 18. 5. 2024 12:38
Právě bylo uvařeno:
Spaghetti alla Carbonara
tomekat uvařil před 1 hodinou
Jahodové řezy
Soninka uvařila před 1 hodinou
Kuřecí plátky na sušených rajčatech, bylinkách a česneku
Ivapur uvařila před 1 hodinou
Polévka z mladého zelí
terezaST uvařil před 1 hodinou
Babiččin perník
horackovapetra uvařila před 1 hodinou
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
Pavla.D uvařila před 1 hodinou
Kuřecí špíz s jogurtem
MAMINECKA uvařil před 1 hodinou
Ananasové řezy s krémem a ořechy
dexulka uvařila před 2 hodinami
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
HancaSvarc uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Párky v rohlíku patří neodmyslitelně k rychlému občerstvení: Jaký je rozdíl mezi nimi a hot dogem?
Pět znamení horoskopu, která vyšvihnou nejlepší guláš: Panny překvapí chalupářským se špekáčky, Štíři připraví ostrý mexický
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: durum recept placky z celozrnné mouky parátha mouka atta durum.recept paratha recept placka na durum recept na durum placky z celozrné mouky atta mouka durum placky indicke placky paratha durum placky roti durum těsto placka na durum recept těsto na durum placky na durum čapatí parathy
Suroviny: atta, mouka, ghee, voda, sůl
Paratha - Překládané celozrnné placky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PJ51
3 názory