Babské rady jsou staré ale prověřené rady, triky nebo vychytávky našich babiček
Kdo by nemiloval jídlo a vychytávky našich babiček? Staré ale ověřené rady, které opravdu fungují. V dřívější starší době neměly naše babičky tolik možností, jako máme teď my, tak si musely umět poradit v každé situaci i bez moderního kuchyňského vybavení nebo radech a tipech na internetu.
Jaké jsou nejznámější vychytávky?
Vaření i pečení s babičkou je vždy skvělý zážitek, pokaždé se naučíme a dozvíme něco nového a výsledek vždy stojí za to. A jaké jsou ty úplně nejznámější rady a vychytávky, které používají ty nejzkušenější kuchařky? Pojďme se na ně podívat!
- Co když přesolíte pokrm? Stačí do vařící polévky přidat dva vaječné bílky a na malou chvíli odstavit z plotny. Stejnou službu udělají i plátky brambor, pokud se vám zrovna bílky nehodí do polévky nebo omáčky.
- Vaření zeleniny: Při vaření květáku nebo brokolice vzniká zvláštní ne úplně příjemný zápach, který se dá ale snadno odstranit pomocí chlebové kůrky.
- Vaření masa: Vaříte nebo dusíte maso, které ne a ne být měkké, co s tím ? Stačí použít trochu piva nebo vína a výsledek se jistě brzy dostaví.
- Hrudky v omáčce: Vaříte omáčku, spěcháte, tak použijete jíšku bez sítka? Nevzhledné hrudky v omáčce můžeme jednoduše odstranit přidáním prášku do pečiva v době varu.
Jaké další vychytávky rádi používáte? Klidně se s námi o ně podělte.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat na grilu fantastické ražniči? Základem je marinované maso, díky slanině bude měkké a šťavnaté a cibule vylepší chuť
Odborník radí, jak na domácí ořechové máslo: Ořechy je potřeba předem správně opražit, aby pustily tuk
Univerzální rebarborová omáčka: Vanilka skvěle doplní sladkokyselou pikantní chuť. Ozvláštní nejen grilované maso nebo sýr, ale i zmrzlinu