Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavá zelná kolečka

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 14-16 ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 516 kJ /
1 318 kcal
Bílkoviny54,38 g
Tuky32,68 g
Vláknina46,44 g
Cholesterol 364 mg
Sodík 7,04 g
Sůl17,21 g
Sacharidy190,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory si oloupeme a nastrouháme. Krok 2: Přidáme zcezené, nadrobno nakrájené zelí, salám pokrájený na kostičky, česnek, vejce, sůl, pepř a mouku. Vše dobře propracujeme a zpracujeme v tuhší těsto. (mouku si případně přidáme). Krok 3: Buď si těsto vyválíme na válu, a vypichujeme skleničkou kolečka, nebo si tvoříme kuličky a vytvarujeme v ruce kolečka, jako karbanátky. Krok 4: Smažíme na oleji dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem.

Zveřejněno 6. 2. 2010

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-časopis Katka.

Dále je uvedeno, že na osobu (předpokládám asi 3-4 kolečka) 2215kj. Koleček je asi 14-16, podle velikosti, měla by stačit pro 4 osoby.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavá zelná kolečka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ANvj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavá zelná kolečka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ANvj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Pajaja, ha!!! přidáno před rokem!!:-D Úplně jsem na ně zapoměla. Děkuji!:-)

Jejda, jak já se k těmhle dobrůtkám musím dostat, Jani! Náhoda. . . Vypadá to parádně, určitě vyzkouším. Už mám uloženo a Tobě posílám bodíka +12 :-K:yes:

Jani,vypadá to krásně.Moc hezký fotky.Dávám do oblíbených a bodík letí.:yes::-))

yanull máš pravdu. Já se tady dívám na ten podobný recept. No podobný je jen vzhledem. Tam nejdou brambory a všechny zelňáky jsem si prohlédla, než jsem to tady dala. Ty škvarky musí být skvělé, ale vzhledem k tomu, že žádné nemám a že si taky vždycky zobnu, tak ten salám je trošku lehčí, ikdyž ne moc. Já jsem musela ochutnat, krásně to voní a je to vynikající i studené.:-p

Souhlasím s autorkou receptu, že kdo zkusí, musí. :-) Jani, já už jsem zkusila, dělám je dost často, jen místo smažení je občas peču v troubě na plechu a když má někdo možnost dát místo salámu čerstvé škvarky, tak se pak dělají boule za ušima a bodík za dobrůtku letí do Orlové :-p:-K

Jani taky musím vyzkoušet.Brambory jsem dovařila,tak uvidím.:-p:-*:yes:

davam na vyskusanie...kde je zeli...tam nepoznam brata

Jani taky ukládám a vyzkouším.A posílám bodík.:yes::-p

Kdo jednou zkusí, už pak musí!:-)):-D

:-p:yes:Musím vyskoušet.

Jani, přidávám první bodík a já ukládám na vyzkoušení. Můžou být výborný. :yes:

Tématické fráze:
krupave zelnaky, tvarohovo-zelna kolečka recept, časopis katka recepty, zelňáky z cerstveho zeli, mekke zelnaky, zelňáky křupavé, jak se delaji zelnaky, tvarohovozelná kolečka recept, zelné placky z kysaného zelí, zelňáky čerstvého zelí, křupavé zelné placky, křupavé zelí, výborné zelňáky, zelné recepty, křupavé zelné placky s tvarohem, recept na krupave zelnaky, tvarohovozelna kolecka, tvarohova kolecka se zelim, zelné placky s uzeninou, křupavé zelnaky recept

Suroviny:
brambory, zelí kysané, salám měkký, vejce, česnek, sůl, pepř mletý, mouka polohrubá, olej

Přidat fotografie receptu