Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sekaná na zelenině po myslivecku

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iriska Iriska

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 262 kJ /
2 453 kcal
Bílkoviny112,63 g
Tuky186,29 g
Vláknina17,13 g
Cholesterol 828 mg
Sodík 2,97 g
Sůl7,15 g
Sacharidy75,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rohlíky zalijeme mlékem nebo vodou a necháme nabobtnat. 1 cibuli nakrájíme na jemno, anglickou nakrájíme na drobné kostičky. Krok 2: Smícháme maso s vymačkaným rohlíkem, cibulí, anglickou, 1 vejcem a 1 žloutkem, okořeníme drceným kmínem, pepřem, solí, případně zahustíme troškou strouhanky a necháme uležet. Krok 3: Mrkev, petržel a celer nastrouháme na struhadle s většíma očkama nebo nakrájíme na drobno. 2. cibuli nakrájíme na hrubší kousky. Krok 4: Na pekáč dáme rozehřát sádlo, na něj vložíme nastrouhanou zeleninu s cibulí a mírně osmažíme. Přidáme koření. Krok 5: Z masa utvoříme 2 šišky, potřeme zbylým bílkem a pokmínujeme. Já každou sekanou ještě pokapu maggim. Udělá to krásně zlatou a slanou kůrčičku. Krok 6: Mírně podlijeme vodou a dáme péct. Asi 10 minut jsem pekla zakryté při 200°C. Pak jsem pekáč odkryla, teplotu stáhla na 180°C a pekla ještě asi 1/2 hodiny. Podléváme a poléváme podle potřeby vodou nebo vývarem. Krok 7: Po upečení necháme sekanou trošku zchladnout. Šťávu slijeme a zeleninu propasírujeme. Můžeme ji ještě převařit s kousíčkem masoxu nebo jenom dosolit. Prostě podle své chuti. Šťáva je dost hustá a není už třeba dohušťovat moukou.

Zveřejněno 7. 2. 2010

Poznámka autora Iriska

Zdroj: Lahůdky moravské kuchyně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná na zelenině po myslivecku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/71EB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná na zelenině po myslivecku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/71EB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

;-)Také jsem sekanou ještě takto nepekla:-)recept se mi líbí:-p+13:yes::yes:a ukládám:-))

akorat jsem to vlozila do trouby,uvidime,co se z toho vyklube:yes::-p

Vypadá to jednoduše a prudce jedle, dnes bude dobrý obídek a ti moji domácí "vegetariáni" ;-) si určitě pochutnají:yes::-K

Mleté maso:-p10.bodík:yes:

Sekaná vypadá hodně jedle :-*

:-p;-):yes::yes:

:-O Ó, sekanou milujem a tuhle jsme ještě neznali. Děkujem, vypadá lahodně. Převeliký BOD.:-K

Ten recept je moc hezký Irisko, určitě zkusím.:yes::-K

Takto jsem sekanou ještě nepekla, ale co není, může být a já posílám bodík :-p:-)

Mleté maso máme moc rádi a tento recept určitě vyzkouším.:yes:

:-O:-p:yes:

Výborný a chutný recept. Podobně jsem dělala, ale zatím bez jalovce, to mne nenapadlo a přitom ho mám :-) Prima, určitě ho použiji.:yes::yes:2.

:yes:

Tématické fráze:
sekaná pro vegetariány, sekaná se zeleninou, zeleninova sekana, moravská sekaná, mleté maso po myslivecku, stava k sekane, péct sekanou zakrytou, sekaná se štávou, šťáva pod sekanou, šťáva na sekanou, sekaná, mletá sekaná na štávě, zeleninové sekana, sekana so zeleninou, sekaná na šťávě, zeleninová sekaná pro vegetariány, maso po myslivecku, sekana pecena na zelenine, sekaná plněná zeleninou top recept, sekana z ph

Suroviny:
maso mleté, slanina anglická, majoránka, rohlík, cibule, mrkev, celer, petržel, vejce, hořčice, mléko, strouhanka, sádlo, bobkový list, jalovčinky, koření nové koření, pepř celý, kmín celý, kmín drcený, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu