Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční hlavička - nádivka

Nadýchaná a sytá velikonoční nádivka (dříve zvaná také hlavička nebo sekanina) má podle tradic obsahovat co nejvíce masa, vajec a bylinek, které na jaře dodají sílu a zdraví. Tak si ji zkuste upéct podle tohoto receptu.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

clupmi clupmi

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 087 kJ /
3 128 kcal
Bílkoviny229,87 g
Tuky138,95 g
Vláknina17,20 g
Cholesterol 2,39 g
Sodík 6,03 g
Sůl14,00 g
Sacharidy230,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny druhy masa uvaříme v osolené vodě doměkka a po vychladnutí nakrájíme na kostičky. Vývar odložíme stranou. Krok 2: Rohlíky nakrájíme také na kostičky a zalijeme je rozšlehanými vejci s kořením a částí odloženého vývaru z masa. (Zbytek vývaru můžeme zamrazit, nebo jinak využít.) Krok 3: Necháme chvíli prosáknout, přitom je dvakrát lehce promícháme. Krok 4: Maso, rohlíky a nasekané bylinky (pažitku, petrželku, kopřivy) smícháme s olejem, dokořeníme a zlehka promícháme. Krok 5: Směs urovnáme do vymaštěného, strouhankou vysypaného pekáče. Krok 6: Pečeme dozlatova ve středně vyhřáté troubě cca 180 °C asi 30-40 minut.

TIP: Nádivka - nejlepí recepty

Zveřejněno 10. 2. 2010

Poznámka autora clupmi

Upečenou hlavičku podáváme teplou se špenátem nebo studenou se zeleninovou oblohou nebo jen jako přílohu k masu, popř. i k zelí http://clupmi.blog.cz/0902/velikonocni-hlavicka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční hlavička - nádivka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wVXX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční hlavička - nádivka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wVXX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Dělám ji téměř stejně, místo oleje máslo a zeleného co nejvíce ;-)
:yes::yes::yes:
A ještě, když mám, dám trochu strouhaného křenu. Zkusila jsem podle Kluků v akci a fakt je tam dobrý.

Paprika: Díky za fotky!!!:-K

Kontroluji ingredience podobného receptu a zjišťuji, že jsem ho ani neviděla a musí být mňamózní!!!:-p:yes::yes:

Na této nádivce mi bylo sympatické, že jsem nemusela šlehat sníh, protože kluci chtěli vyfoukat ještě pár pouklat na malování.;-)
Do nádivky jsem použila kousek pečeného vepř. kolena, uzený bůček a kousek kabanosu. Přidala jsem i kousek nastrouhaného eidamu. Kopřivy mi rozstou na zahradě a přidala jsem i trichu zelené petrželky.
Když jsem klukům řekla, že tu kopřivu stříhám k obědu, tak říkali, že si dají samotné brambory :-D:-D. Pak jim ale nádivka moc chutnala (viz. foto). Clupmi - u nás máš + :yes::yes: a přidám ti sem s dovolením pár fotek. ;-)

Srettko :-D:-D

:-)) hihi jsem se dočetla, že má popenec svíravé účinky..takže kdyby se hlavička nezdařila,v traktu se moc nezdržela a spěchala ven, tak aby případně neudělala malér?:-)) já víím, vypadá to na bylinku, ale přesto, slyším to prvně;-)

co je to popenec jářku? znám spíš pupenec:-)

a já zase libeček, nádherně to provoní a taky strouhaný sýr, ten můžem ve všem, jo a místo sněhu trochu prášku do pečiva:yes:

Do hlavičky dávám sníh, těsto pak je lehčí. A na velikonoce popenec, bez popence není hlavička. Miloš

Tématické fráze:
velikonoční nádivka kluci v akci, velikonoční nádivka - kluci v akci, velikonoční hlavička kluci v akci, velikonoční hlavička, velikonoční hlavička recept, klucí v akci velikonoční nádivka, recept na velikonoční hlavičku, velikonoční nádivka recept, kluci v akci nádivka, recepty velikonoční hlavička, hlavička recept, kluci v akci všechny recepty, velikonoční sekaná kluci v akci, velikonční nádivka, velikonoční nádivka, recept na velikonoční nadivku kluci v akci, nadivka kluci v akci, nadivka z kopriv, velikonoční nádivka - hlavička, hlavička

Suroviny:
maso uzené, maso vepřové, maso kuřecí, vývar masový, rohlík, vejce, petrželka, olej, sůl, pepř mletý, květ muškátový, tuk, strouhanka

Přidat fotografie receptu