Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jetelíčky

Ořechové cukroví je tradiční pochoutka, která nesmí chybět na vánočním stole. Jeho lahodná chuť a křehká konzistence zaručují, že si ho zamilují všichni milovníci svátečního cukroví. Je ideální nejen ke kávě nebo čaji, ale i jako voňavá ozdoba.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lejdy

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení těsta

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 226 kJ /
1 488 kcal
Bílkoviny39,06 g
Tuky105,96 g
Vláknina10,55 g
Cholesterol 472 mg
Sodík 424 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy89,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tvrdý rohlík nastrouháme na struhadle najemno. Vlašské ořechy umeleme. Přidáme cukr, vejce, a vypracujeme těsto. Necháme v chladu odležet. Krok 2: Poté tvoříme hodně malé kuličky (protože jednou tolik nabydou), 3 spojíme k sobě, potřeme žloutkem a doprostřed vmáčkneme lískový oříšek. Krok 3: Skládáme na plech a pečeme v mírně vyhřáté troubě na 150 °C.

TIP: Kalendář vánočního pečení: Druhý adventní týden

Zveřejněno 10. 2. 2010

Poznámka autorky Lejdy

Po upečení ztvrdnou, ale až se rozleží tak jsou měkké.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jetelíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lxJj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jetelíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lxJj

Komentáře (6)

...já je dělám z pražených oříšků http://www.labuznik.cz/recept/orechove-jetelicky/ ale koukám, že z těch neloupaných jsou jetelíčky pohlednější:-))

Taky je každoročně dělám - přidala jsem foto a poslala bodík :yes::-K

Jetelinky milujeme :-)

Mám je v krabici v komoře a druhý den je mám měkký.

toporecepty.czJak mám jetelicky po upečení skladovat,aby změkly?

Taky dělám, jsou to moje oblíbené, ale používám lískové oříšky. Posílám bodíka a přidávám foto:-)

Tématické fráze:
ořechové jetelíčky, jetelíčky cukroví, vánoční cukroví jetelíčky, cukroví jetelíčky, ořechové jetelinky, jetelinky, jetelinky cukrovi, jetelínky recept, cukroví jetelínky, cukrovi jetelíček, ořechové jetelíčky recept, oříškové jetelíčky, vánoční cukroví jetelíček, jetelíček, makové jetelíčky, recept na jetelinky, jatelinky, jetelinky cukroví recept, vánoční cukroví jetelinky, jetelicky orechove

Suroviny:
ořechy vlašské, cukr, vejce, rohlík, žloutek, ořechy lískové

Přidat fotografie receptu