Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kornoutky

Toužíte letos vyzkoušet plněné kornoutky s karamelovým krémem, ale máte obavy, jestli to zvládnete? S tímhle skvělým receptem se vám to jistě povede a budete odměněni tichým pomlaskáváním.

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lejdy

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 5 min Celkové množství kornoutků pečeme asi hodinu

45 min (40 min příprava + 5 min tepelná úprava, Celkové množství kornoutků pečeme asi hodinu)

Suroviny pro 200 kusů

200kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 141 kJ /
3 619 kcal
Bílkoviny37,58 g
Tuky220,05 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 959 mg
Sodík 49 mg
Sůl0,09 g
Sacharidy368,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem vaříme uzavřené kondenzované slazené mléko Salko po dobu alespoň 2 hodin. Necháme zchladnout a druhý den ho použijeme na přípravu krému. Krok 2: Z hladké mouky, cukru, medu, žloutků a mléka vymísíme těsto, které vyválíme na hodně tenký plát. Krok 3: Vykrajujeme kolečka, která klademe na plech vyložený pečicím papírem. Krok 4: Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 160 °C. Upečené jsou během chvilky. Krok 5: Hned po vytažení je ještě horké natočíme na nějaký kužel a chvilku podržíme. Musíme pracovat rychle, protože těsto rychle zchladne a po zchladnutí nejde stočit. Ideální je pracovat ve více lidech. Krok 6: Potom konce kornoutků namočíme do čokolády a čokoládu necháme ztuhnout. Krok 7: Připravíme krém. Povolené máslo vyšleháme s kondenzovaným slazeným mlékem, které jsme den předtím připravili. Krém plníme do kornoutků.

TIP: Kalendář vánočního pečení

Zveřejněno 11. 2. 2010

Poznámka autorky Lejdy

Potřebný kužel můžeme vyrobit z tuhého papíru nebo měkčího plastu (např. pouzdra na doklady). Nebo stáčíme na konec vařečky a tak tvoříme trubičky. Abychom stíhali stáčet kornoutky, pečeme na plechu jen několik málo kusů koleček. Pokud přesto zatuhnout a nejdou stáčet, vrátíme na chviličku znovu do trouby.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kornoutky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p8EQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kornoutky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p8EQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

taky dobra vychytavka

...a ještě jedna vychytávka jak na tvarování kornoutů je tady pod receptem v poznámce:-))
http://www.labuznik.cz/recept/vaflove-kornouty-se-...

jo a ještě jedna rada zasadne všechno cukrovy i buchty které mají tuhší těsto vyvaluju v pevnem igelitu da se koupit v papirnictvi jako pytel z teho si kus asi 50krat50cm jednu stranu prostřihnu a vkládam těsto mezi a valim,kdkyž je vyvalené posypu trochu moukou zavřu,otočim aby byla mouka vespod a při vykrajovani,tvary držej ve formičce de to krasně přenašet na plech.JE TO PARADA.Dřiv mne to nebavylo ale tet se na pečeni těším.Při váleni těsta,igelit přichytnu tělem aby neklouzal proto musi byt delši.

taky je dělam, a podělim se z moji skušenosti třeba vam to pomuže.Nechala sem si vysousružit z dřeva kornout i z držákem,a dalši zlepšovak uřizla sem z plastovej láhve od Primusu to je pivo 2 litrove tu vrchni čast hrdla asi 10cm mám jich asi 6 kousku a když dělam kornoutky tak je stočim a horké je vsunu do hrdla které mám připravene,takže tam hesky vystydnou a nemusim je držet.da se použit i štamrle ale to ma širši hrdlo a kornout je dole hodně otevřeny nevypada to dobře takže zvitezilo hrdlo od piva.VYSKOUŠEJTE

Zkoušela jsem kornoutky podle tří receptů´,ale pokaždé se mi při stáčení lámaly, i když byly ještě horké.Poradí mi někdo jak to mám dělat aby byly krásné jako na obrázku? Děkuji za odpověď.

Musím připsat své zkušenosti s pečením, protože si myslím, že pro nás ne tak dobré kuchařky, jsem vychytala několik vylepšení, o které bych se s Vámi chtěla podělit. Tak jednak, těsto se mi udělalo výborné, nechala jsem ho odležet do druhého dne. Začala jsem vyvalovat těsto nejdříve v mikro sáčky a po začátečním vyválení, jsem těsto přendala na vál, hodně podsypala cukrem a doválela. Udělala jsem si nejdříve několik koleček, abych je mohla péci, zatímco budu stáčet kornoutky. Nejlépe je stáčet přes kuželky, které se dostanou koupit. Měla jsem 3 a také jsem kornoutky pekla po 3 ks. Nechala jsem je na kuželkách, pokud jsem nevytahla další plech. No, tak to je tak asi všechno, díky za pozornost:-pchoseaktivistka@email.cz

skousela jsem delat malicke kornoutky a tvarovat je na konec zdobicky na krem!jenze jem to musela dlouho drzet a nez jsem stihla udelat jeden tak zbyle dva mi stvrdly!a vymyslela jsem zlepsovak!udelala jsem si z tvrdeho papiru kornoutky a kolecka vkladala do nich!krasne mi to tam drzelo a mohla sem to v nich nechat nez uplne vychladly!bylo to mnohel jednodussi a rychlejsi!kdyztak skuste :yes:

takže děvčata, konec dobrý, všechno dobré, vypadají nádherně, chutnají ještě lépe, ale to před tím.. tak nejdřív těsto, jsem amatér a zdálo se mi divný že tam není žádný tuk, těsto bylo pořád jako žmolenka, neváhala jsem a přidala jsem trochu máslo, pak lepší. No a pak to pečení a tvoření kornoutků, jestli to někdo zvládá po třech tak já po jednom, takže co plech to jedno kolečko, dělala jsem to asi 6 hodin.. ale jak říkám, konec dobrý, všechno dobré, příští rok znovu
;-(:-)):yes::yes::yes:

Jenny:včera jsem pekla, dala jsem 150g medu, 2 žloutky a mléka jen jednu lžíci,jinak stejné dávky, po zpracování jsem dala na 2 hodiny do lednice a vyndávala jen po částech těsta, které jsem zrovna chtěla vyválet(přišlo mi, že se tak nelepí), ale i tak hodně podsypávat,no a vydařily se mi, přítel pomáhal a tak jsem mohla péct po 5 kusech (zkoušeli jsme víc kusů, ale jak jsme spěchali, tak výsledek nebyl ideální - rozmotávaly se a praskaly), těsto jsem měla slabounké jako list a měli jsme jich asi 170 kusů, průměr kolečka 5cm, v týdnu je naplním krémem

aháááá...no já mám v průměru až 9 cm,no ale stejně jsi je musela udělat aspoň ze dvou dávek,ne,na fotce to hezky klame...:-));-)

Jenny- záleží jak velké děláš.Já je mám max. 3,5 cm dlouhý.Takový mini.

lejdy,kornoutky jsou moc dobrý,jen mě zaráží,že píšeš,že z takový dávky se jich dá udělat 200,není tam malá chybička,já jich měla jen 31 a to byly natenko vyválené,štramberské uši když dělám z 1 kg mouky a 6 vajec,tak jich mám 120 ks,jinak nedávala jsem krém ze salka,(nebo mi nezbyl)ale dala jsem si 4 bílka a na každé bílko 6 dkg cukru krystalu a dala nad paru,pak jsem do toho postupně zašlehala 2 PL pikantní marmelády...až je budu zase dělat,tak přidám foto...:yes:;-)

taky je chci dělat,jsou přímo výstavní...:yes:;-)

Recept perfektní, ale protože u nás frčí mini verze, tak je dělám podle špiček na krém.Jsou to pak jednohubky. Ale jinak :yes:

já je dělala a co jsem nestihla stočit a stvrdlo tak jsem z nich dělala mini medovníčky :D kolečko jsem přežízla v půl a zas v půl tak vznikli 4 čtvrtky. Ty jsem namazala krémem ze salca a másla a posypala drobením z rozdrcených kousků upečeného a ztvrdlého těsta :-8 a byl hned další druh cukroví hotovej :D

Tématické fráze:
kornoutky, kornoutky plněné krémem, jak udělat kužel z papíru, kornoutky recept, recept na kornoutky, kužel na kornoutky, cukroví kornoutky, kornoutky s krémem, jak udělat kornout z papíru, kužel z papíru, karamelové kornoutky, kornoutky s karamelovým krémem, krém do kornoutků, plnene kornoutky, medove kornoutky, jak udělat z papíru kužel, jak udělat kužel, kornoutek z papíru, kornoutky cukrovi, vánoční cukroví kornoutky

Suroviny:
mouka hladká, cukr, med, žloutek, mléko, čokoláda, máslo, salko

Přidat fotografie receptu