Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vada pav - indicky snack

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

michsamant michsamant

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 871 kJ /
447 kcal
Bílkoviny10,07 g
Tuky11,60 g
Vláknina16,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 156 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy70,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mise si dame dobre ochladnute, roztlacene zemiaky, cesnek, chilli papricky, kurkumu, asafoetida, stavu z citrona, nasekany koriander a sol a dobre vsetko premiesame a roztlacame prstami. Krok 2: Cesto rozdelime asi na 8 casti (na obr. je ich menej) a dlanami vytvarujeme gulocky. Krok 3: Cesticko na obalenie: zmiesame muku Besan, sodu, kurkumu, chilli korenie a sol v miske, pridame zohriatu lyzicu oleja a primiesame do muky. Krok 4: Postupne pridavame vodu, kym nevznikne hladka polohusta kasa, v ktorej sa daju gulocky dobre obalit. Krok 5: V hlbokej panvici zohrejeme olej tak, aby sa az varil, ked donho vhodime stipku cesticka. Postupne ponorime kazdu gulocku do besanoveho cesticka a hned vkladame do oleja, tak aby v nom plavali, osmazime do hneda na silnom ohni zo vsetkych stran. Krok 6: Hotove vyberieme, najlepsie na kuchynsky obrusok, aby absorboval olej. Krok 7: Na plochej panvici opecieme z oboch stran rozkrojene pav do hneda. Krok 8: Na spodnu cast Pav dame trocha suseneho cesnakoveho chutney. Krok 9: Na chutney ulozime jednu smazenu gulocku-Vada, ktoru zakryjeme druhou polovicou Pav. Jeme ako "hamburger".

Zveřejněno 11. 2. 2010

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vada pav - indicky snack

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vlN8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vada pav - indicky snack

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vlN8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (28)

super, dakujem za fotku :-):yes:

:-p:yes:výborné. přidala jsem i fotečku. Jen jsem vynechala to asafoetidum:-8.+:yes:

To neporadim :-( Ja som si tiez dnes niekolko ulozila a fungovalo mi vsetko dobre.

Nevím proč, ale vůbec mi to nejde uložit do oblíbených, i když jiné recepty ano.

Tvoje recepty jsou zajímavé a pro mne neznámé, zejména tím kořením, ráda je pročítám.
Jsem ráda, že jsi stále mezi námi, že to bylo jen když ses nestihla přihlásit. Já se raději vůbec neodhlašuji.

michsamant 2. 12. 2010 14:21
:-) pridala som nedavno recept a neregistrovana som len ked narychlo odpovedam; chodim si stale citat dobre receptiky a aj podla nich varim. Ale mas pravdu, ze som mala chvilku odmlku, mile ze si si to vsimla.

Michsamant, děkuji z info, právě jsem se dívala po netu a našla jsem zajímavé informace na :
http://www.labuznik.com/forum_posts2.php?ID=13143
a také, že v tekutém stavu jako terický olej používají rybáři - rybkám moc chutná.
:-// Jak to, že od Tebe nebyl už dlouho nějaký recept a že jsi jako neregistrovaná -to jsi od nás utekla?

michsamant 2. 12. 2010 13:37
@Nadja, kludne to vynechaj, ja to tiez vynechavam ak nemam. Asafoetidy sa dava naozaj len stipecka a ja tu chut v jedle nerozoznam. Asi ju pridavaju skor pre jej vlastnosti nez pre chut. To, co bolo v albume je tu http://ssalonis.blogspot.com/2010/03/co-je-to-asaf... je to len o jej ucinkoch, ktore si uz aj ty spomenula.

michsamant, jen přemýšlím, čím koření nahradit, jak se ptala Světlana. Uvažovala o kmínu, já bych podle popisu koření spíše použila česnek.
Chtěla jsem se podívat na Tebou uváděný link www.toprecepty.cz/album.php?id=421, ale mně se tam objevuje: Vámi zvolené album neexistuje.

michsamant 2. 12. 2010 13:21
@Nadja.. a? Neviem na co konkretne reagujes, ci si sa chcela nieco spytat alebo len nahlas premyslas :-)

Světlano, na adrese uváděné Mirkou je popis:
Asafoetida (Čertovo lejno) - sypká kořenící směs, země původu: Indie, Obsah: 50 g, Cena: 53.00 Kč
Použití: v malém množství k dochucení pokrmů. V indické kuchyni je populární jako náhražka česneku a prostředek proti nadýmání, zahlenění a nechutenství.
Tak bych spíše nahradila česnekem - ale je to jen moje domněnka.

Maris,Mirčo75 díky moc.:-)):yes:

maris, mirka :yes: dakujem za doplnenie :-)

Teto Leno:-)nevím,jestli nakupuješ i přes internet,ale zkus juknout sem,třeba si vybereš a nebo v info o obchodech najdeš ten který by jsi mohla navštívit;-)http://www.cajkorenikuskus.eu/eshop/index.php?a=ka...,http://www.zbozi.cz/items?q=asafoetida&order=relev....

Tématické fráze:
čím nahradit kurkumu, cesnakove catni, kurkuma čím nahradit, mail danubia-snack.sk loc:cz, cim se da nahradit kurkuma, snack recept, jak nahradit kurkumu, snack recepty, vada pav, čím nahradit kurkumu?, recept na snack, besan recept, pav indicky, recepty s asafoetida., zaklínadlo saxany, vada pav chutney, vada pav recept, čím nahradit v receptu kurkumu?, info teta-co com loc:cz, recepty na snack

Suroviny:
brambory, česnek, chilli paprika čerstvá zelená, koriandr, šťáva citronová, kurkuma, asafoetida, sůl, olej, chutney česnekové sušené, pav, mouka besanová, sůl, koření chilli, kurkuma, soda jedlá, olej, voda

Přidat fotografie receptu