Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové řízky na šalvěji se žampiony, brokolicí a rajčaty

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 797 kJ /
430 kcal
Bílkoviny15,79 g
Tuky23,71 g
Vláknina22,83 g
Cholesterol 75 mg
Sodík 65 mg
Sůl0,08 g
Sacharidy28,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájíme si ingredience cibuli, jarní cibulku, rajčata, žampióny na plátky, brokolici nalámeme na malé růžičky. Krok 2: Řízky si naklepeme, osolíme, posypeme šalvějí, potřeme česnekem a zprudka je opečeme v pánvi na oleji a vyndáme je ven na talíř. Krok 3: Na výpek dáme cibuli s česnekem, osmažíme do sklovata a na to nasypeme všechny nakrájené ingredience, které také trochu osmažíme, pak zalijeme vodou s masoxem, řízky dáme zpět a dusíme tak dlouho až je zeleninka na skus křehká. Krok 4: Do smetany si rozmícháme Solamyl, přidáme jarní cibulku na kolečka a nakonec vlijeme do jídla smetanu se Solamylem, dosolíme, necháme převařit a je hotovo.

Zveřejněno 12. 2. 2010

Poznámka autorky Bibinka

Moje improvizace-chuťově zdařilá! Příloha brambory, ale šly by i těstoviny, nebo rýže.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové řízky na šalvěji se žampiony, brokolicí a rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Y15

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové řízky na šalvěji se žampiony, brokolicí a rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Y15

Marie

Komentáře (11)

ivetkalone: Ivetko, tak když je manžel gurmán, to jsem na to obvzlášť zvědavá, jak mu bude chutnat;-):-)

Můj muž je velký gurmán a myslím, že tento recept by ho mohl oslovit. Dnes zkusím a pochlubím se s reakcemi. Každopádně to vypadá už podle fotky obrovsky chutně. Bodík je tvůj :yes:;-)

:-p:yes:

:-* už mám na to chuť, ukládám:yes:

Mirčo, ona se ta panenka nedusí nijak dlouho, jelikož a to znáš, je ta zelenina křehká velmi brzy. Je ale jasný, že panenka je měkká už při prudkém osmažení;-) Tak máš inspiraci a samosebou to udělej jak je to pro tebe lepší a tak ti přeju, aby chutnalo;-)

Hani a Cardanko, jasně, když máte čerstvou šalvěj tím lépe:-! Kdybych jí měla, taky bych jí dala raději a že je to s čerstvýma bylinkama ještě lepší, to my kuchařinky víme dobře;-):-)

Bibi:-Kpanenka to je skvost, dnes bylinek, když zahrádka nám v zimě spinká, je na trhu již dost a já ukládám si tento skvost;-) 7.bodík udělit je pro mne samozřejmost:-K

Bibinko, šalvěj mám taky čerstvou, ale v květináči na okně a máme jí rádi, takže ukládám a brzo vyzkouším:yes: +

Bibinko:-)ty víš,že já jsem pro bylinky schopná čehokoliv:-)) a tak tvůj recept oceňuji takto:yes:.Jen já osobně bych panenku nedusila,ale to už je moje rozhodnutí;-).No a z hlediska toho,že mám čerstvou šalvěj po celý rok na zahrádce a ráda s ní vařím,tak tvůj rcp.ukládám a vyzkouším:-p.

Vypadá to báječně:yes::yes::yes:

Bibi:-), moc hezký recept.

:yes:

Tématické fráze:
vepřové řízky, vepřový řízek se žampiony, vepřové maso se žampionama, vepřový řízek na žampionech, vepřové maso s žampionama, řízky z panenky, veprove rizky na zampionech, řízky z vepřové panenky, řízek z vepřového s brokolicí, brokolicové řízky, vepřová panenka s brokolicí, těstoviny se zampionama, vepřové maso s brokolicí a žampiony, pokrmy se zampionama, brokolice jako řízek, panenka ze zampionama, plněná cuketa žampionamá, recepty s čerstvou šalvějí, panenka na šalvěji, veprove s brokolici

Suroviny:
řízek vepřový, cibule, cibulka jarní, žampióny, rajče, brokolice, česnek, šalvěj, smetana ke šlehání, masox, solamyl, olej, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu