Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pochoutka z vepřových jater

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Radulinka6 Radulinka6

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 505 kJ /
599 kcal
Bílkoviny80,93 g
Tuky12,52 g
Vláknina11,75 g
Cholesterol 1,23 g
Sodík 424 mg
Sůl1,25 g
Sacharidy35,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra nakrájíme na plátky, opepříme, posypeme oreganem, obalíme v mouce a zprudka orestujeme na oleji. Krok 2: Přendáme na talíř a ve stejném oleji osmažíme na plátky nakrájenou cibuli dozlatova. Přilijeme sklenku vody, přidáme játra a dusíme, až se všechna voda vydusí, asi 15 minut. Krok 3: Posypeme čubřicí a opět přilijeme 1/2 sklenice vody a dusíme asi 10 minut. Nakonec osolíme.

Zveřejněno 13. 2. 2010

Poznámka autora Radulinka6

Vzniknou nám výborná přírodní jatýrka s ještě výbornějším sosíkem. Podáváme s chlebem. Dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pochoutka z vepřových jater

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k8yJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pochoutka z vepřových jater

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k8yJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

Děvčata děkuji za bodíky,je to jednoduchý a dobroučký.

To znám, dělám podobně a je to moc dobré:-p:yes:

Také vařím jen místo oregána majoránku dávám:-8, ale koření si je velmi podobné, a tak 3.bodík posílám:yes:

Radulinko, díky, musím se po ní podívast:-D

Jestli smím:-8.Já používám čubricu hlavně do mletých mas-dodají mleté/karbanátkům(dělám mini s větším podílem cibule) na pikantnosti a zvýrazní jejich chuť:-p.To ale používám červenou;-).Zelenou mám radši na ryby,zeleninu,...;-).

HankaPu-je to bulharské koření,já mám od "Avokádo".Je to "Čubřica".

mirca75-no tak to příště zkusím s bazalkou,mám ji čerstvou za oknem a dík za bodík.

Tak takhle jsem játra ještě nedělala, ale vypadá to lákavě:yes: Radulinko, co je to za koření - čubřice ? +

Radulinko:-)podobná játra také dělám(i kuřecí),jen přidávám i bazalku a jsou moc dobrá:-p.Tudíž se nebojím přidat první boďku,protože vím,co je to za dobrotu;-).

Tématické fráze:
přírodní vepřová játra, vepřová játra recepty, vepřový jatra, vepřová játra jako minutka, vařená vepřová játra, jak dlouho vařit vepřová játra, veprova jatra minutka, jak dlouho vařit veprové játra, vepřová jatra, vareni jater, vepřová játra na minutku, veprove jatra, vepřova jatra recept, vepřovy jatra recept, recepty vepřová játra, přírodní vepřový jatra, recepty na vepřové játra, jak udělat vepřové játra, priprava jater, přírodní játra recept

Suroviny:
játra vepřová, cibule, mouka hladká, koření oregáno, pepř, koření čubrica, sůl, olej

Přidat fotografie receptu