Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kung pao

Kung Pao je pikantní čínské jídlo, které se připravuje smažením na pánvi. Toto jídlo je známé svou výraznou chutí a kombinací kořeněných, sladkých a slaných složek. Kung Pao je oblíbené nejen v Číně, ale i po celém světě.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanka.love

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 049 kJ /
968 kcal
Bílkoviny78,88 g
Tuky63,96 g
Vláknina2,10 g
Cholesterol 379 mg
Sodík 459 mg
Sůl0,96 g
Sacharidy18,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové maso nakrájíme na kostičky, osolíme a promícháme s vejcem a částí máčeného škrobu, necháme odležet. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olej a maso za stálého míchání opečeme. Krok 3: Přidáme chilli papričku, arašídy, zamícháme a zalijeme zálivem z vývaru, sójové omáčky, cukru, zbylé části škrobu a vína. Krok 4: Zamícháme a krátce podusíme.
Podáváme s rýží.

TIP: Asijská kuchyně: Oblíbené pokrmy

Zveřejněno 13. 2. 2010

Poznámka autorky hanka.love

Velmi výborné jídlo. Pokud chcete jíst zdravěji, nedávejte víno ani arašídy a místo vepřového masa použijte makrobiotické maso šmakoun.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kung pao

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p8GQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kung pao

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p8GQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

V čínské kuchyně se maso restuje a né dusí a chybí tam základní zelenina u receptu. A s tím šmakounem autorka receptu dala třešničku na dort ale držím palce. Síce je to tu už 13 let ale aspoň to ozivim. :-K

dal bych tam poměry surovin:-/:-)

ode mne bod +:yes:, pochutnali jsme si...přidávám hotky ;-)

Nepatří to do jiné kategorie?

Já mám čínskou kuchařku a je fakt, že vaří většinou z vepřového.;-)Kuřecí je tam použito snad jen v Kuřeti čtyř vůní.

zizala-Kung Pao se dá dělat s kuřecího,tak i z vepřového.Hanička se asi přehmátla.:-D

Já do čínských receptů dávám svoje rýžové víno,bez něj to není ono.Pošlu vám na ně recept.V zimě ho popíjíme na zahřátí.Je sladké a moc dobré.

Tohle mi hlava nebere...kung pao mám spojené s kuřecím, tohle je z vepřového a je to v kategorii hovězí maso :-O:-D

Výborná ostrá mňamka,taky ji často dělám.U nás v Čínské restauraci do ní přidávají spoustu zeleniny,a jednou mi tam ani buráky nedali,už to není ono.Dávám bodík.

mirco - díky:-)
Hani, prosím Tě, doplň recept, aby byl srozumitelný i pro laiky.;-)

Existuje rozdělení vývarů na vývar A-z hovězích kostí ,vývar B-z bílých kostí(telecí,vepřové) ,vývar C-z drůbeže.;-)

vývar B jsem nikdy neslyšela, ale není to vývar Bio ?:-O

vývar B je hovězí vývar bo kuřecí?:-O jinak :yes:

Tématické fráze:
kung pao, kun pao, kung pao recept, vepřové kung pao, veprove kung pao recept, kung pao z vepřového masa, kunpao, recept na kung pao, kungpao, kureci kun pao, kuře kung pao nej recept, recept kung pao, recept na kun pao, hovězí kung pao, recepty kung pao, recepty na kung pao, kun-pao, kun pao recept, kuřecí kung pao, recepty na kun pao

Suroviny:
kýta vepřová, vejce, solamyl, olej, chilli paprika čerstvá, arašídy, vývar vepřový, omáčka sojová, cukr, víno

Přidat fotografie receptu