Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sváteční husa

Dozlatova upečenou husičku nemusíte podávat jen na svátek svatého Martina, její příprava je jednoduchá, a proto ji můžete upéct kdykoliv. Husu pečte spolu s pomerančem, jablkem a sušenými švestkami a podávejte s brambory nebo knedlíkem.

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iriska Iriska

Snadný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 120 min

130 min (10 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 253 kJ /
300 kcal
Bílkoviny2,40 g
Tuky2,08 g
Vláknina15,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy60,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Husu řádně osolíme, posypeme kmínem, vložíme do pekáče. Krok 2: Pomeranč oloupeme, nakrájíme na kousky. Jablíčka omyjeme, vykrájíme jádřinec a nakrájíme na plátky. Přidáme sušené švestky a husu ovocem obložíme. Podlijeme vodou. Krok 3: Troubu včas rozehřejeme na 160 °C a husu pečeme přikrytou asi 1 hodinu. Krok 4: Pak zvýšíme teplotu na 180 °C a pečeme necelou hodinu. Časy jsou orientační, přizpůsobíme je velikosti husy. Podle potřeby podléváme horkou vodou a přeléváme vypečenou šťávou.

Zveřejněno 13. 2. 2010

Poznámka autora Iriska

Zdroj: Venkovská kuchařka

Měla jsem půlku husy, takže jsem zmenšila množství ovoce. Dala jsem 1 pomeranč, 1 veliké jablko a 1 balíček sušených švestek. Podávala jsem s kopečkem šťouchaných brambor a bramborovým knedlíkem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sváteční husa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OMQR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sváteční husa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OMQR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Cathleen, už ani kostička:-(

:-OAch, to je krása! Fakt nezbylo....?:-//:-)):yes:+

Bibi, stehýnko nezbylo. Smůla :-(

Jani R. jestli máte rádi maso s ovocem, tak jdi do toho. Určitě bude chutnat.;-)

A všem děkuji za body.

Irisko, až se mi sliny sbíhají:-p Škoda, že doma ji odmítají, ale já ji mám ráda už od mládí.:yes:+9.

Ježkovy voči, já sem nesmím po 18. hodině chodit...mám hlad:-/:-8:-8;-)

Irisko, neměla ta husa nějaká stehna navíc:-?já jen, že by jsi mi sem nějaké šoupla-mňam!:-pKrása, máš 6.boda:yes:

:-O:-ONádhera dala bych si kousek.:-K

mnaaam, kapusticku by som si k tomu dala :yes::yes:

Bože, co mi to děláte, holky, takové mňamóziny na večer:-)). Irisko, já jsem husu pekla snad před 20 lety naposledy, když nám ji vozívala babička ze Strečna a nebudeš mi věřit, nikdo ji moc nechtěl. No, ale měla jsem pramalé zkušenosti s její přípravou, dnes bych to zvládla. Je to nádhera!!!:yes::yes::yes::yes:

Kristova noho, to je krása. Všem co tohle můžou, strašně závidím.:yes::yes::-K

To vypada krasne:-O,i kdyz nejsem fanda takoveho masa davam 1 bodika

Tématické fráze:
recept na husu, velikonoční husa, husa na jablkách, recepty na husu, husa na švestkách, husa recept, husa recepty, velikonoční husa recept, husa, husa na pomerančích, recepty z husy, husa re, svateční pečená husa, husa se sušeným ovocem, recept husa pomeranč švestky, recep na husu, top recepty husa, recept husa, velikonoční husa recepty, top recept husa

Suroviny:
husa, pomeranče, švestky sušené, jablko, sůl, kmín celý

Přidat fotografie receptu