Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené maso na černém pivu a zelenině

Hodnocení receptu je 4,7 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lopta40

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 105 min

105 min (105 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 582 kJ /
1 573 kcal
Bílkoviny203,74 g
Tuky72,25 g
Vláknina13,77 g
Cholesterol 677 mg
Sodík 557 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy24,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pekáček vymažeme sádlem vložíme nakrájené maso na kostky, osolíme, opepříme, přidáme všechnu zeleninu nakrájenou na nudličky nebo na kolečka, půlku bujonu a samozřejmě černé pivo, přikryjeme pekáček a pečeme asi hodinu na 190-200°C, potom sundáme víko a dopékáme do zlatova. Krok 2: Asi po 1/2 hodině maso vybereme na talíř a pekáček dáme zpět do trouby vypéct skoro na tuk a pak dáme maso zpět do pekáčku a můžeme podávat s vařeným bramborem anebo co kdo má rád.

Zveřejněno 14. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené maso na černém pivu a zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3Q7A

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené maso na černém pivu a zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3Q7A

Marie

Komentáře (7)

:-//;-(:-(:-)<3:-*:-K:-D:-8:-p;-):yes::no::-Q:-O8-(:-(;-(:-((:-//:-?:-!

:yes::yes:

:yes::yes::-p

:-p:yes:

:-p Musím pochválit, tohle znám pod jménem bavorská vepřová pečeně, ale u ní se zelenina po upečení vyhodí, je tam jen pro chuť šťávy. Děláme k tomu tradičně zelí, dušené na taky černém pivu, a bramborové knedlíky. Ale české, ne ty průsvitné a třepavé bavorské. Je to strašná mňamka a když chcem někoho uctít, (žijem v Americe), vaříme tohle nebo svíčkovou. Jak jinak než v pomalém hrnci. Přidávám veliký bod.:-*:yes::yes:

Tak to se mě líbí:yes:

Lopta40, Milánek bude docela gurmán, recept vypadá dost jedle. Tak Milánkovi a tobě posílám 1.bodíka:yes:

Tématické fráze:
pečené maso na zelenině, vepřové maso pečené na zelenině, vepřové kostky na pivu a zelenině, veprove maso na pivu, vepřové maso na pivě, vepřová pečeně na pivu, pečené vepřové maso na zelenině, pečené maso, vepřova krkovice na černem pivu, vepřové maso na zelenině, vepřová pečeně na zelenině, pečené vepřové maso, pecene veprove na zelenine, vepřova krkovice na pivě, bavorská vepřová pečeně, vepřová pečeně na pivě, recept na vepřová krkovice na pivu, pečená krkovice na zelenině, pečené vepřové maso se zeleninou, vepřové maso na pivě recepty

Suroviny:
plecko, sádlo, cibule, mrkev, česnek, celer, zázvor, bujón, pivo černé

Přidat fotografie receptu