Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česnekové kotlety

Kotleta, ochucená česnekem a majoránkou, plněná nivou a slaninou chutná výborně. Stačí ji osmahnout a podusit na cibulovém základu doměkka. Šťavnatou masovou kapsu podáváme s bramborem, podlitou šťávou.

Hodnocení receptu je 5,0 (38×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie367 kJ /
88 kcal
Bílkoviny2,69 g
Tuky0,50 g
Vláknina5,83 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy16,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kotletu ze strany nařízneme tak, aby vznikla kapsa. Česnek utřeme se solí a majoránkou a touto směsí vymažeme vnitřek kotlety. Do plátku anglické zabalíme kousek nivy a vložíme do kotlety. Krok 2: Pomocí párátek nebo provázku kotletu sepneme, osolíme a prudce osmahneme z každé strany na oleji. Krok 3: Osmahnutou kotletu vyjmeme a do výpeku dáme oloupanou, na jemno nakrájenou cibuli a osmahneme mírně dorůžova. Na tento základ vrátíme kotletu, podlijeme a dusíme pod pokličkou do změknutí. Krok 4: Když je kotleta měkká, vyjmeme ji a dáme na pár vteřin na gril, nebo do trouby na horký vzduch, aby měla krásnou barvu. Krok 5: Základ nemusíme zahušťovat, pokud cibuli rozmixujeme ponorným mixérem. Pokud zahustit chceme, použijeme lžíci hladké mouky a poté necháme ještě 20 minut provařit.

TIP: Jaký je rozdíl mezi kotletou a pečení

Zveřejněno 14. 2. 2010

Poznámka autorky JanaDorazinova

Do šťávy, kdo má rád, lze přidat bujon pro plnější chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnekové kotlety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Qg7

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnekové kotlety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Qg7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Skvělý nápad :-) Vypadá to dost dobře.

Radek:;-)

Teď jsem dal dusit,a voní to nádherněwww.toprecepty.cz/images/design/smajlici/5.gif

martas: barvu šťávy dosáhneš vždy orestovanou cibulí dohněda, nebo aspoň dorůžova;-)

dobrý večer mohu se zeptat jak jste docílili toho že je omáčka hnědá? já ji mám jen vodovou :-/ :-D

jajine jééé, to jsem ráda:-8, díky.;-)

Dnes jsem dělala tyto voňavé kapsáře se šťouchanými brambory s cibulkou a pochvaly nebraly konce:-)):yes::yes:

Pajaja děkuji;-)

Jani, musím říct, že jsem nejdříve vyzkoušela a teď jdu vynachválit. Fakt to byla mňamka, celá rodina si pochutnala. Díky za recept :-p;-)

evcal děkuji;-)

Receptík jsem vyzkoušela a hned zakořenil v mojí sbírce. ;-)Masíčko chutnalo, olizovali jsme se až za ušima :-p:-p:-p.
Bodík letí za Tebou Jani a recept mezi oblíbené :-K.

Dnes byly k obědu, jen se po nich zaprášilo.:-p:-K:yes:

Samara jasně, fantazii se meze nekladou!!:-)

Dnes jsme měli k obědu, zapomněla jsem koupit anglickou slaninu, tak jsem dala Paprikáš a moc jsme si pochutnali. :yes::yes:

:yes::yes:Moc hezké, i ten fotopostup!;-)

Tématické fráze:
česneková kotleta, cesnekove kotlety, kotleta recept, kotleta na česneku, kotlety na česneku, kotleta na prudko, kotlety na grilu, kotlety na gril, kotleta na gril, kotlety na nivě, kotlety, kotlety recept, kotleta na nive, kotleta na grilu, kotlety na prudko, jak dlouho smažit kotletu, kotleta niva, recept na kotlety, recept kotlety na česneku, recepty z kotlety že štavou

Suroviny:
kotleta vepřová, česnek, majoránka, sýr niva, slanina anglická, cibule, pepř mletý, sůl, mouka hladká, olej

Přidat fotografie receptu