Poznáte rozdíl mezi vepřovou kotletou, pečení a karé? Vysvětlíme, jak to vlastně je
Vepřové maso je u nás velmi oblíbené a to dokonce tak, že každý sníme průměrně 40 kg vepřového za rok. Není divu, hodí se totiž na všemožné úpravy, které nás jen napadnou. Někdy ale můžeme trochu tápat v názvech částí masa.
Občas máme pro jeden druh masa dva názvy a to nás pak plete. Třeba kotleta a pečeně. Jedná se o totožnou část prasete, tedy vepřový hřbet. Tento libový kus masa se táhne podél páteře a protože se příliš nezapojuje do pohybu, je jemný a světlý.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaký je rozdíl mezi kotletou a pečení
Řekli jsme si, že se jedná o tentýž kus masa, ale:
- Když na mase ponecháme kost, říkáme mu kotleta.
- Když váleček masa vykostíme a ponecháme ho v celku, máme pečeni.
- Abychom vám ještě trošku zamotali hlavu, musíme dodat, že vykostěné kotletě, tedy pečeni, se také říká karé.
- Za pečeni označujeme i přední část masa, blíže k pleci.
Věříme, že jsme vám pomohli zorientovat se v názvech a rozdílech masa, a teď už nezbývá nic jiného, než koupit u řezníka správný druh masa a připravit chutný oběd.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 49 minutami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 4 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 5 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 18 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Komentáře