Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Opilé řezy

Tyto řezy můžeme podávat při jakékoliv příležitosti, třeba i jako vánoční pečivo. V tom případě je pokrájíme na menší čtverečky. Čokoládovou polevu pak ještě můžeme slavnostně dozdobit.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

eva hubova eva hubova

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 20 min

80 min (60 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

50 ks

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie37 109 kJ /
8 869 kcal
Bílkoviny131,12 g
Tuky607,46 g
Vláknina44,10 g
Cholesterol 2,12 g
Sodík 981 mg
Sůl2,49 g
Sacharidy697,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu vyhřejeme na 170 °C. Krok 2: Cukr, žloutky, tuk a kakao a vyšleháme do hladké kaše. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec sníh ušlehaný z 6 bílků. Krok 3: Rovnoměrně rozetřeme na plech s pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 170 °C. Krok 4: Vychladlé potřeme nádivkou a polejeme čokoládovou polevou. Krok 5: Nádivka: cukr smícháme s mletými ořechy a přidáme tolik rumu, abychom vymíchali dobře roztíratelnou kaši. Krok 6: Poleva: Tuk rozpustíme ve vodní lázni, rozlámeme do něj čokoládu a vymícháme do hladka. Přidáme kakao a mícháme, až se kakao rozpustí.

TIP: Jak udělat polevu z čokolády na vaření - jednoduchý návod

Zveřejněno 15. 2. 2010

Poznámka autorky eva hubova

Čokoládovou polevu je lepší udělat den předem a nechat ztuhnout. Druhý den rozpustit ve vodní lázni a vlažnou polévat. Více se leskne, používáme ji i na drobné cukroví.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opilé řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vlX8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opilé řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vlX8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (13)

Můžu se Vas prosím zeptat jak velký plech mam použít? Děkuji moc ;-)

recept báječný! :-) akorát upozorňuji ostatní, opravdu tam dejte pečící papír, vymazat-vysypat nestačí, prostě se to připeče :-(( ale nevadí... František je výborný! Ale ještě info, nebo spíše dotaz, kolik jste tam dávali rumu? Já tam vylila půl lahve, aby se to vůbec dalo rozmáznout :-)):-)) dávám bodík :yes:

Jo,paní Remková má pravdu.U nás se tomu říká OŽRALÝ FRANTA,ale jinak jsou řezy velmi dobré.Máme je také rádi

Souhlasím,Opilý Izidor je s krémem šlehaným nad párou:-))Díky všem za bodíky

A to mně zase vyhovuje, že to je bez krému, moje rodina krémy moc nechce :-( Ukládám ;-):-p:yes:

Hello, souhlasím, krém by tam měl být ...:yes: Ale na druhou stranu, toto jsou opilé řezy, a asi zřejmě bez krému být mají :-) At je to tak, nebo tak, myslím, že jsou určitě moc chutné :yes:

No tohle je velmi, velmi ošizený Opilý Izidor. Chybí mu totiž ta vrstva krému, která je z něj nejlepší!

Tam kde je hodně ořechů a rumu, tak je to vždy dobré :yes::-D:yes:. Alkohol vůbec nepiji. Nechutná mi.:-)) Maximálně vypiji 2 - 4 dcl vína za rok.:-D Ale rum v cukroví nesmí chybět.:-! To vůbec nešetřím.:-D Evo, řezy máš velice pěkně nakrájené. Čokoládová poleva :yes::yes::yes: Posílám 4 bodík.:yes:

Jani, nedávno jsem koukal do receptů, které má napsány v sešitě moje mamka, a tam tento recept uvádí jako Ožralý izidor ... tak ti nevím :-) Ale je na chlup stejný :-D

:yes::yes::yes::yes: U nás je to ožralý František, no jo, ostraváci:-))

u nas zase opity frantiskan

Evi u nás je to ožralý Francek :-) Doma se fakt ujal, podivně rychle se tratí z plechu :-D:-))

Evi:-Kvítám Tě na topkách, ať je Ti tu s námi mile a příjemně;-)
Lákavé recepty jsi přidala, škoda, že fotky k nim nedala:-(
Opilé řezy:-p já znám, 1.bodík Ti posílám:yes:

Tématické fráze:
opilý františek recept, opilý františek, ozraly frantisek, opily franta, řezy opilý izidor recept, ožralý franta, opilý francek, řezy opilý izidor, ožralý francek, řezy opileho františka, opilý franta recept, opilí františek, recept na moučník opilý františek, ožralý izidor, recept opilý františek, opile, ožralé řezy, opilí franta, opilý františkán, recept na opilého františka

Suroviny:
cukr moučkový, máslo, mouka polohrubá, kakao, vejce, prášek do pečiva, cukr moučkový, ořechy vlašské, rum, čokoláda na vaření, tuk 100%, kakao

Přidat fotografie receptu