Čalamáda
Pokud nevíte, jak zpracovat přebytky zeleniny, vyzkoušejte tento recept na chutnou čalamádu, kterou můžete využít jako jednoduchou přílohu ke grilovaným masům, nebo jako náplň do svačinových baget.
Suroviny pro 1 dávka
asi 14 skleniček-300 ml
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 685 kJ / 3 749 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,00 g |
| Tuky | 11,90 g |
| Vláknina | 154,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 60,95 g |
| Sůl | 151,00 g |
| Sacharidy | 790,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mrkev nastrouháme najemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky.
Krok 2: Zelí a kapii nakrájíme na proužky, okurky na kolečka a zasypeme cukrem. Směs DEKO prosejeme přes sítko, aby jsme ji zbavili hořčičných semínek.
Krok 3: Zasypeme přípravkem DEKO a zalijeme octem. Dobře promícháme a do druhého dne necháme v chladnu uležet.
Krok 4: Druhý den naplníme sklenice a sterilujeme 15 minut od bodu varu.
Zveřejněno 15. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxKM
Moje poznámka
Čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxKM
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 10 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 10 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 11 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 11 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 12 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 4 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 4 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 5 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 6 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 8 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 8 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 9 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 9 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 9 hodinami
Tématické fráze:
zavařování čalamády,
rajčatová čalamáda,
čalamáda,
zavařování calamada,
čalamády,
zavařování čalamád,
nakládaná čalamáda,
nakládání čalamády,
čalamáda recept,
čalamáda bez zavařování,
čalamada zavarovani,
nakládané čalamády,
zavařovani okurková čalamada,
čalamad,
nakládaná hlíva,
nakládaní čalamád,
recepty na calamady,
čalamáda z okurek a mrkve,
nakladana hliva ustricna,
recepty čalamada
Suroviny:
cibule,
kapie,
zelí,
okurka čerstvá,
mrkev,
cukr krystal,
ocet,
deko
Komentáře (1)