Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čalamáda

Pokud nevíte, jak zpracovat přebytky zeleniny, vyzkoušejte tento recept na chutnou čalamádu, kterou můžete využít jako jednoduchou přílohu ke grilovaným masům, nebo jako náplň do svačinových baget.

Hodnocení receptu je 4,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

eva hubova eva hubova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 dávka

asi 14 skleniček-300 ml

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 685 kJ /
3 749 kcal
Bílkoviny68,00 g
Tuky11,90 g
Vláknina154,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 60,95 g
Sůl151,00 g
Sacharidy790,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev nastrouháme najemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Krok 2: Zelí a kapii nakrájíme na proužky, okurky na kolečka a zasypeme cukrem. Směs DEKO prosejeme přes sítko, aby jsme ji zbavili hořčičných semínek. Krok 3: Zasypeme přípravkem DEKO a zalijeme octem. Dobře promícháme a do druhého dne necháme v chladnu uležet. Krok 4: Druhý den naplníme sklenice a sterilujeme 15 minut od bodu varu.

TIP: Nejlepší recepty na čalamády

Zveřejněno 15. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čalamáda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lxKM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čalamáda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lxKM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
zavařování čalamády, rajčatová čalamáda, čalamáda, zavařování calamada, čalamády, zavařování čalamád, nakládaná čalamáda, nakládání čalamády, čalamáda recept, čalamáda bez zavařování, čalamada zavarovani, nakládané čalamády, zavařovani okurková čalamada, čalamad, nakládaná hlíva, nakládaní čalamád, recepty na calamady, čalamáda z okurek a mrkve, nakladana hliva ustricna, recepty čalamada

Suroviny:
cibule, kapie, zelí, okurka čerstvá, mrkev, cukr krystal, ocet, deko

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu